Όλες οι ορτανσίες είναι πολυετείς ή ετήσιες;

Όλες οι ορτανσίες είναι πολυετείς ή ετήσιες;

Όλες οι ορτανσίες είναι πολυετείς ή ετήσιες;

Οι ορτανσίες είναι πολυετείς θάμνοι. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφουν κάθε χρόνο. Αυτό είναι διαφορετικό από ένα δέντρο που πεθαίνει μετά από μια σεζόν.

Οι ορτανσίες, που μερικές φορές φέρονται από θερμοκήπια ή πωλούνται ως φυτά δώρου, θεωρούνται ποώδη φυτά επειδή πεθαίνουν γρήγορα και δεν επιστρέφουν.

Δεν είναι όμως πολυετές καθώς δεν είναι χειμωνιάτικο σε εμπορικές περιοχές.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για το πώς μοιάζουν οι πολυετείς ορτανσίες και πώς μπορείτε να τις βοηθήσετε. Το «Gift Hydrangea» επιβιώνει μετά από μία σεζόν.

πολυετής ορτανσία

Οι ορτανσίες είναι ποώδη ή πολυετή φυτά που κοιμούνται το χειμώνα και επιστρέφουν την άνοιξη. Δημιουργήστε νέα ανάπτυξη και άνθη όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ο λόγος που ορισμένες ορτανσίες θεωρούνται λανθασμένα ως ποώδη φυτά είναι επειδή είναι ανθεκτικές στο κρύο στη ζώνη 5 και πεθαίνουν από το υπερβολικό κρύο το χειμώνα.

Στη ζώνη 5, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν στους -20 βαθμούς, οι ορτανσίες που αντέχουν στον παγετό είναι απίθανο να επιστρέψουν την άνοιξη.

Αλλά μερικές ορτανσίες έχουν ισχυρές ρίζες. λεπτή ορτανσία μπουκέτο ορτανσίας και οι ορτανσίες με φύλλα βελανιδιάς φυτεύονται καλύτερα στις ζώνες 5 έως 9.

Μία από τις λιγότερο ανθεκτικές στον παγετό ορτανσίες είναι η ορτανσία με μεγάλα φύλλα. Αυτό δεν πάει καλά στη ζώνη 5, εκτός εάν καλλιεργηθεί σε δοχείο και μετακινηθεί μέσα για το χειμώνα.

Οι ορτανσίες θερμοκηπίου είναι δύσκολο να διατηρηθούν. Και όχι απαραίτητα, γιατί δεν αντέχει το κρύο. Τείνουν να πεθαίνουν ακόμα και όταν διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους.

Ένας λόγος που αυτές οι ορτανσίες δεν επιβιώνουν είναι επειδή έρχονται σε μικρές γλάστρες. που στεγνώνει πολύ γρήγορα και αφυδατώνει τις ορτανσίες.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν λαμβάνετε μια ορτανσία ως δώρο είναι να τη μεταφέρετε σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά και διατηρεί το έδαφος υγρό με τακτικό πότισμα.

Ο ανεπαρκής φωτισμός είναι ένας άλλος παράγοντας που μειώνει τη διάρκεια ζωής αυτών των ορτανσιών σε γλάστρες. Μετακινηθείτε σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι και σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα.

Οι ορτανσίες σε γλάστρες επιβιώνουν τον χειμώνα;

Ανθεκτικές στο κρύο ορτανσίες δεν θα επιβιώσουν τον χειμώνα αν μείνουν έξω. Αυτές οι ορτανσίες πρέπει να μετακινούνται σε εσωτερικούς χώρους μακριά από κρύο αέρα και παγετό.

Αλλά η μετακίνησή τους σε εσωτερικό χώρο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τα τοποθετήσετε σε ένα καλά θερμαινόμενο δωμάτιο. Αυτές οι ορτανσίες θα πρέπει να μετακινηθούν σε ένα δροσερό δωμάτιο στους 45 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ορτανσίες χρειάζονται δροσιά για να αδρανοποιήσουν τον χειμώνα. Αν δεν υπάρχει ευκαιρία να μείνεις αδρανής Οι ορτανσίες σταδιακά θα Εξαντλημένος και τελικά πέθανε.

Θα πέσουν οι ορτανσίες το χειμώνα;

Ναι!Οι ορτανσίες αρχίζουν να πέφτουν το φθινόπωρο με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το χειμώνα, τα φύλλα έχουν πέσει εντελώς και φαίνονται νεκρά.Μην ανησυχείτε, αυτό είναι χαρακτηριστικό των φυλλοβόλων θάμνων.

Οι ορτανσίες μπορεί να χάσουν τα φύλλα τους το χειμώνα. αλλά δεν θα χάσει τον κορμό Την άνοιξη θα μεγαλώσουν καινούργια. Μετά άνθισε και άνθισε. Μέσα από αυτόν τον κύκλο για πολλές εποχές

Εάν η θερμοκρασία στην περιοχή σας δεν πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Φαρενάιτ Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ρύθμιση της χειμερινής προστασίας για τις ορτανσίες σας.

Οι αυξημένες ορτανσίες είναι πιο ζωηρές σε σύγκριση με τις νεαρές ορτανσίες.

  1. Το arborescens και το H. paniculata μπορούν να επιβιώσουν μέχρι τους μείον 30 βαθμούς Φαρενάιτ. Χρειάζεται όμως και χειμερινή προστασία εάν οι θερμοκρασίες πέσουν στους μείον 40 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αν θέλετε να προετοιμάσετε προστασία για ορτανσίες το χειμώνα Σκεφτείτε μόνωση (λινάτσα, θερμική ασπίδα, πολυσήραγγα κ.λπ.) Τοποθετήστε ένα συρμάτινο κλουβί, προσθέστε σανό, άχυρο πεύκου, ξερά φύλλα και καλύψτε τις ρίζες με ένα παχύ στρώμα κομπόστ.

Μην αφαιρείτε καμία μόνωση πριν από τον τελευταίο παγετό του χειμώνα. Δεν θα θέλατε να εκπλαγείτε από τους παγετούς της άνοιξης που καταστρέφουν τη νέα ανάπτυξη.

Εάν εμφανιστεί παγετός μετά την αφαίρεση της μόνωσης Καλύψτε τον θάμνο με κουβέρτες, σάκο και άλλη μόνωση, φροντίζοντας να είναι πλήρως καλυμμένος με το έδαφος.

Μπορείτε να κρατήσετε τις ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους;

Η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους δεν είναι ιδανικό περιβάλλον για ορτανσίες. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. Και είναι καλύτερο όταν φυτεύεται στον κήπο.

όταν καλλιεργείται μόνο σε εσωτερικούς χώρους Οι ορτανσίες μπορεί να είναι προβληματικές εάν δεν τις φροντίζετε σωστά. Μπορεί να έχουν εξαντληθεί. καταπολεμήστε την αφυδάτωση και τελικά πέθανε

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιβίωσης της ορτανσίας σας σε εσωτερικούς χώρους:

  • Αν οι ορτανσίες σας μπαίνουν σε μικρές γλάστρες Ας προχωρήσουμε για να φυτέψουμε σε μια μεγάλη γλάστρα. Αυτό διασφαλίζει ότι το μείγμα γλάστρας δεν στεγνώνει πολύ γρήγορα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλαστρών πλούσιο σε οργανική ουσία.
  • Βρείτε ένα φωτεινό σημείο για την ορτανσία σας που έχει πλήρη ήλιο όλη την ημέρα. Αλλά μην το βάζετε στο άμεσο ηλιακό φως.
  • Διατηρήστε μια καλή ρουτίνα ποτίσματος και αυξήστε την υγρασία γύρω από το φυτό εάν ο εσωτερικός αέρας γίνει πολύ ξηρός.
  • Θρέψτε τις ορτανσίες σας με ένα λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για φυτά που αγαπούν τα οξέα.
  • Τοποθετήστε τα σε ένα δροσερό (45 βαθμούς Φαρενάιτ) δωμάτιο το χειμώνα και διατηρήστε τη θερμοκρασία 50-60 βαθμούς Φαρενάιτ το επόμενο έτος.

Οι ορτανσίες δυσκολεύονται να ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά αν αλλάξετε τη θερμοκρασία Μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανθοφορία. Οπότε η ορτανσία νομίζει ότι έρχεται χειμώνας και ήρθε η ώρα να κοιμηθεί.

Γιατί υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα στο να διατηρείς τις ορτανσίες αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους. Έτσι, μπορείτε να αναπτύξετε ένα σύστημα για τη διατήρηση της ορτανσίας σε εξωτερικούς χώρους, στον κήπο ή στη μπανιέρα κατά την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. και μετακινήστε το στο γκαράζ ή σε άλλο κρύο χώρο. το χειμώνα

συνοψίζω

Ως πολυετές Οι ορτανσίες αδρανείς το χειμώνα. Αλλά θα ξαναζωντανέψει την άνοιξη. Ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζετε τις ορτανσίες σας για το χειμώνα (όπως το κλάδεμα ή η χειμερινή προστασία) θα καθορίσει πόσο καλά θα έχουν οι ορτανσίες σας την επόμενη σεζόν.

Εάν η ορτανσία σας είναι ανθεκτική στο κρύο και οι χειμώνες στην περιοχή σας δεν είναι παγωμένοι. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την άνοιξη για να δείτε την ορτανσία σας να μεγαλώνει ξανά, να είναι πλούσια και να παράγει εντυπωσιακά άνθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *