11 Συμβουλές για βιολογική κηπουρική για να αναπτύξετε έναν απίστευτο βιολογικό κήπο

ขนาดเล็ก รั้วรอบขอบชิดสำหรับพื้นที่สวน

11 Συμβουλές για βιολογική κηπουρική για να αναπτύξετε έναν απίστευτο βιολογικό κήπο

Βυθιστείτε στον κόσμο της κηπουρικής εκφοβιστικόΤο λιγότερο, όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κηπουρική με κοντέινερ στο μπαλκόνι του διαμερίσματός μου πριν από 7 χρόνια, δεν με ένοιαζε η Tillandsia και δεν καταλάβαινα τη διαφορά μεταξύ καθορισμένων και ακαθόριστων ντοματών. φωλιά)

Ορολογία κηπουρού για βλάστηση, πότισμα, σπορά. και βιοελέγχου μπερδεμένος σαν κόλαση Εγώ, δεν ξέρω καν από πού να ξεκινήσω! Εάν είστε αρχάριος κηπουρός πρέπει να κάνει πράγματα κρατήστε το απλό Ξεκινήστε με τα βασικά της βιολογικής κηπουρικής και αναπτύξτε από εκεί!

Το φυτό είναι πολύ επιεικής και η φύση είναι πάντα Μας διδάσκει ένα μάθημα.,Κάπουρο κάνουμε κάθε μέρα. Εδώ είναι 11 συμβουλές για βιολογικούς κηπουρούς που ξεκινούν αυτό το ικανοποιητικό (και νόστιμο) χόμπι!

τοποθεσία τοποθεσία τοποθεσία τοποθεσία

Μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η τοποθεσία του κήπου, όπως το φως του ήλιου και η προσβασιμότητα.

όπως ακίνητα συνολική έκταση κήπουΠριν βάλετε όλη σας την ενέργεια και τα χρήματά σας στη διαμόρφωση του τοπίου Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια λαχανικών. Τα περισσότερα λαχανικά χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες πλήρες ηλιακό φως την ημέρα. Η υπερβολική σκιά μπορεί να καταστρέψει τις προσπάθειες ενός κηπουρού. Τα φυτά μας απαιτούν μέγιστη φωτοσύνθεση για μέγιστη ανάπτυξη.

Μην με παρεξηγείτε, μερικά λαχανικά, όπως σπανάκι και λαχανικά, Και μερικά βότανα είναι κατάλληλα για σκιά. Αλλά αυτά είναι αγαπημένα δοκιμασμένα στο χρόνο. Ντομάτα, σκουός, καρότο, βασιλικός και φράουλα χρειάζονται πλήρες ηλιακό φως

Παρατηρήστε πώς ο ήλιος περνάει μέσα από το αίθριο ή το μπαλκόνι σας. Ο νότος είναι ο καλύτερος Υπάρχουν δέντρα ή κτίρια που προσφέρουν σκιά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας; Μπορείτε να φανταστείτε πώς αλλάζει το φως με τις εποχές; Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φύση του ήλιου Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το βίντεο.

Άλλα σημαντικά ζητήματα για τον χώρο κήπου περιλαμβάνουν:

  • Μπορούν τα ελάφια ή τα άγρια ​​ζώα να έχουν εύκολη πρόσβαση και να φάνε από τον κήπο σας;
  • Υπάρχει διαρροή ψεκασμού ή χημικής ουσίας από κοντινούς χλοοτάπητες;
  • Είναι εύκολο να έχεις καθημερινή πρόσβαση στον κήπο; Μην κάνετε το λάθος να διαμορφώσετε το τοπίο πολύ μακριά από το σπίτι σας!
  • Είναι ο κήπος που θέλετε να πλημμυρίσετε ή να λιμνάσει μετά τη βροχή;
  • Η περιοχή είναι επικλινή ή επίπεδη; Μπορείτε να φτιάξετε έναν κήπο σε μια πλαγιά. Αλλά αυτό σίγουρα θα κάνει τη ζωή σας δύσκολη.

επενδύστε στο χώμα σας

Αυτός που θεραπεύει μια χούφτα εδάφη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Το καλό χώμα χρησιμεύει ως θεμέλιο του κήπου και πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

χτίστε τη ζωή σας (και τον κήπο σας) σε γερά θεμέλια! όλη μαγεία Η ζωή των φυτών ξεκινά από το έδαφος.Το έδαφος αγκυρώνει τις ρίζες των φυτών σας, παρέχει νερό και διευκολύνει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. και αυξάνει την ανοσία των φυτών

Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλοι ξεκινάμε την κηπουρική σε εύφορο έδαφος. Αλλά η ζωή συχνά δεν είναι έτσι. Ευτυχώς, μπορείτε να μετατρέψετε το σκληρό έδαφος σε γόνιμο έδαφος. προσθήκη οργανικής ύλης Για παράδειγμα, κομπόστ και σάπια φύλλα και άχυρο Τα μικρόβια αποσυνθέτουν αυτά τα υλικά με την πάροδο του χρόνου και μετατρέπουν το χώμα σας σε έναν όμορφο, γόνιμο άργιλο.

Οι αρχάριοι πρέπει να ξεκινούν τον κήπο τους με ένα υγιές σωρό κομπόστ 2-6 ιντσών και να προσθέτουν 1-2 ίντσες λιπάσματος στο έδαφος κάθε εποχή. Κομποστ ή επιφανειακό έδαφος υψηλής ποιότητας πιστοποιημένο βιολογικό (Χωρίς σκληρά χημικά ή τεχνητά λιπάσματα)

Εάν είστε νέος στη χώρα Χρησιμοποιήστε τον πλήρη οδηγό μας για το πώς να ξεκινήσετε τη βιολογική κηπουρική για να ξεκινήσετε τη δημιουργία καλού εδάφους.

ξεκινήστε από μικρό

σειρές από μικρά λαχανικά στον κήπο
Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην κηπουρική με λίγα μόνο λαχανικά. και όταν το έχεις κατακτήσει Ανεβείτε από εκεί!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθεις συγκλονισμένος με ένα μεγάλο έργο. Το ξέρω εκ πείρας Δαγκώστε περισσότερα από όσα μπορείτε να μασήσετε. Τέλος, δημιουργώντας έναν αγριόχορτο, κατάφυτο και στρεσαρισμένο κήπο.

Θυμηθείτε, η καλλιέργεια φυτών πρέπει να είναι διασκεδαστική και χαλαρωτική! Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τον κήπο σας σε μια μικρή περιοχή. ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε πράγματα. Ξεπεράστε την καλλιέργεια στην οποία εστιάζετε.Ακόμη και σε μια έκταση 50 έως 100 τετραγωνικών ποδιών, μπορείτε να φυτέψετε εντατικά και να συντηρήσετε τον κήπο τακτικά με βοτάνισμα, πότισμα και συγκομιδή για υψηλές αποδόσεις.

Για παράδειγμα, αντί να φυτέψετε 10 ντομάτες και να τις μπερδέψετε μεταξύ τους, Μπορείτε να φυτέψετε τέλεια δύο ντομάτες. ποντάρετε και τα κόβετεκαι παράγουν την ίδια απόδοση και από τα δύο φυτά.

επικεντρωθείτε σε μια μικρή περιοχή αυξήστε την παραγωγικότητά σας και μειώστε τον κόπο σας

Βρείτε τη θέση σας

Το Kale είναι ένας λαχανόκηπος.
Η προσκόλληση σε ένα ή μερικά φυτά μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά την κηπουρική Θέλεις να φυτέψεις τα πάντα! Η ποικιλομορφία είναι κρίσιμη για ένα ισορροπημένο οικοσύστημα κήπου. Αλλά αυτή η ποικιλία μπορεί να είναι ακόμα πιο ποικιλόμορφη, αν παραμείνετε στο «κύριο ρεύμα». Οι αγρότες παραγωγής προσπαθούν επίσης. Εστιάστε σε ένα ή μερικά πράγματα. γίνε πολύ καλός Οι ιδιαιτερότητές σας μπορεί να εξαρτώνται από τον τύπο ή την εποχή φύτευσης.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να εστιάσετε στην καλλιέργεια των καλύτερων φρέσκων προϊόντων. Το μαρούλι μπορεί να είναι το επίκεντρο του κήπου της πρώτης σεζόν. Σπανάκι, λάχανο, ρόκα και μουστάρδαΜπράβο που τα πέρασε και πρόσθεσε περισσότερη πολυπλοκότητα την επόμενη σεζόν.

Ένα άλλο εξαιρετικό μέρος επικεντρώνεται κυρίως στις καλοκαιρινές καλλιέργειες. Αν έχεις περισσότερο χρόνο το καλοκαίρι Μην ενοχλείτε πολύ τον εαυτό σας. Περισσότεροι φθινοπωρινοί ή χειμερινοί κήποι (Μπορείτε πάντα να φυτέψετε ένα κάλυμμα εδάφους ή μουσαμά στον κήπο.) Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις ντομάτες, το βασιλικό και το καλοκαιρινό σκουός. Έτσι, είστε έτοιμοι για την ποικιλία την επόμενη σεζόν.

φυτέψτε αυτό που αγαπάτε

Το σκουός μεγαλώνει στον κήπο.
Η καλλιέργεια των λαχανικών που τρώτε μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική όταν έχετε το τελικό προϊόν στο πιάτο σας!

Ένα άλλο λάθος των αρχαρίων κηπουρών. Καλλιεργήστε λαχανικά που δεν θέλετε πραγματικά να φάτε..Είναι άχρηστο να καλλιεργείς φυτά γιατί είναι εύκολα ή θα τα καλλιεργήσουν άλλοι κηπουροί.

Εστιάστε στα τρόφιμα που σας αρέσουν πραγματικά. Για να μην πάει χαμένος χρόνος, χώρος και προσπάθεια. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια λίστα με τα 5 αγαπημένα σας λαχανικά (που μπορούν να καλλιεργηθούν στην περιοχή σας). Εστιάστε στην πρώτη σας σεζόν.Τα ραπανάκια, τα γογγύλια, το σπανάκι και τα κολοκυθάκια είναι εύκολα λαχανικά για αρχάριους. Ενώ είναι εύκολο να επιλέξετε φυτά που μπορούν να ποτιστούν, όπως ο βασιλικός, Αλλά δεν ωφελεί αν δεν θέλετε να τρυγήσετε και να πουλήσετε τη σοδειά ή να τη φάτε.

αγοράστε την επιλογή σας

νεαρά φυτά στο φυτώριο
Εξοικονομήστε χρόνο και ενέργεια αγοράζοντας δενδρύλλια στο φυτώριο.

Αν και το να ξεκινήσετε ένα σπόρο μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό. Αλλά μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο και απαιτεί πολύ εξοπλισμό. Πάντα συμβουλεύω τους αρχάριους κηπουρούς να αγοράζουν σπορόφυτα λαχανικών. (μερικές φορές ονομάζεται “προεπιλογή” ή “υποκατάστατο”) Τοπικά βιολογικά φυτώριαΑυτό θα απομακρύνει τον πονοκέφαλο από τους αρχικούς σπόρους και θα εξασφαλίσει ότι θα ξεκινήσετε τον κήπο σας στο δεξί πόδι με ένα υγιές και χαρούμενο δενδρύλλιο.

Όταν αγοράζετε δενδρύλλια, να έχετε κατά νου ότι τα σπορόφυτα από μεγάλα κουτιά έχουν την τάση να ριζώνουν. (Οι ρίζες τυλίγονται σε ένα δοχείο) και μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις. Μερικές φορές αντιμετωπίζονται με μυκητοκτόνα ή άλλες χημικές ουσίες Είναι καλύτερο να βρείτε ένα τοπικό φυτώριο ή ένα έμπειρο βιολογικό αγρόκτημα. με δυνατό δενδρύλλιο

Μπορείτε να τους ρωτήσετε για ποικιλίες και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ψεκαστεί ή γονιμοποιηθεί. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά φυτά. Για παράδειγμα, οι ντομάτες και οι πατάτες αναπτύσσονται ελάχιστα. Βρείτε ένα φυτό που σας αρέσει. Αλλά βεβαιωθείτε ότι ωφελούν το ένα το άλλο πριν από την υπερφύτευση.

Επιλέξτε τη σωστή κατηγορία.

Ποικιλία ντομάτας και σπανάκι
Φροντίστε να επιλέξετε την κατηγορία που ταιριάζει καλύτερα στο επίπεδο δεξιοτήτων και στα ενδιαφέροντά σας.

Όπως ακριβώς υπάρχουν πολλές ράτσες σκύλων. χιλιάδες ντομάτεςΌταν επιλέγετε φυτά κήπου Φροντίστε να προμηθευτείτε ποικιλίες που ταιριάζουν στο κλίμα, την τοποθεσία στον κήπο και το γούστο σας.

Ορισμένα είδη μπρόκολου καλλιεργούνται για καλοκαιρινή παραγωγή. ενώ μερικά καλλιεργούνται για χειμερινή αποθήκευση. Ορισμένες ντομάτες εκτρέφονται για αναρρίχηση φυτών. (αστάθεια κλήμα (δηλαδή θα σκαρφαλώσουν και μπορεί να χρειαστούν κλάδεμα) ενώ άλλες ντομάτες Ομοίως, υπάρχουν τα φασόλια και τα φασόλια αναρρίχησης. Μην το παρακάνετε Με αυτές τις λεπτότητες! Φροντίστε να κάνετε μια μικρή έρευνα για το είδος των λαχανικών που καλλιεργείτε.

Οι κατάλογοι σπόρων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε για τις ποικιλίες. Τοπικά φυτώρια και αγροκτήματα Γενικά, μπορείτε να εξηγήσετε τις διαφορές μεταξύ των τύπων και τι θα λειτουργήσει καλύτερα για το περιβάλλον σας.

Δώστε προσοχή στο νερό σας.

κήπος με βρύση
Ένα σύστημα άρδευσης μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις ανάγκες ποτίσματος του κήπου σας.

Εκτός από το φως του ήλιου και το χώμα Το νερό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε έναν κήπο.. Θα θέλετε να ξεκινήσετε τον κήπο σας κοντά σε μια πηγή νερού, όπως ένα πηγάδι ή ένα πηγάδι της πόλης. Το πότισμα μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο κήπου ή ένα απλό σύστημα άρδευσης με ψεκαστήρα, λάστιχο εμποτισμού ή στάγδην άρδευση.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να το έχετε. αξιόπιστη πηγή νερού και δοκιμές για μόλυνση Αν έμενα στην πόλη Θα αγοράσω ένα φτηνό φίλτρο νερού στην εξωτερική μου ράβδο για να κρατήσω το χλώριο και τα χημικά έξω από τον κήπο μου.

Διατηρήστε τον κήπο σας υγρό αλλά όχι πολύ υγρό Εάν σπείρετε σπόρους απευθείας στον κήπο Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό στην αφή. αλλά όχι κορεσμένα Ελέγχετε τον καιρό από καιρό σε καιρό. Έτσι μπορείτε να ποτίζετε τον κήπο σας κατά την ξηρή περίοδο. Εφόσον χώνετε τακτικά το δάχτυλό σας στο χώμα και διατηρείτε τη σωστή ισορροπία υγρασίας, είναι εντάξει. Το πότισμα δεν πρέπει να είναι πολύ περίπλοκο.

χρησιμοποιήστε κάρτα ακολουθίας

Καλύψτε σειρά με σειρά λαχανικών.
Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν καλύμματα σειρών για να προστατεύσουν τα φυτά από δυσμενείς συνθήκες και παράσιτα.

Αναρωτιέμαι πώς κάποιοι κηπουροί καλύπτουν μαγικά τις σειρές τους! σύμφωνα με την κάρτα ακολουθίας Τα λεπτά υφάσματα επιτρέπουν το φως του ήλιου και το νερό αλλά αποτρέπουν τα έντομα.Αυτό διατηρεί τα φυτά σας ζεστά με τη μορφή προστασίας από πρώιμο ή όψιμο παγετό.

Τα καλύμματα σειρών μπορούν να αγοραστούν σε μικρές ποσότητες από προμηθευτές αγροκτημάτων όπως το Johnny’s Select Seeds. «Επιπλέετε» πάνω από το δέντρο σας. (ραπανάκι ή χόρτα χαμηλής ανάπτυξης, για παράδειγμα) και ζυγισμένα με πέτρες ή σάκους άμμου. Οι συρμάτινες θηλιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία χαμηλών τούνελ σε ψηλά φυτά (όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο ή τα φασόλια).

Το κάλυμμα της σειράς είναι α πολύ πολύτιμος πόρος Η μίζα προστατεύει τον κήπο σας και μειώνει την πρώιμη επίθεση των παρασίτων. Βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος δεν είναι πολύ ζεστό.

σκοτώστε νεαρό γρασίδι

Άνθρωπος που χρησιμοποιεί εργαλεία χειρός για να ξεριζώσει νεαρά ζιζάνια
Παρακολουθήστε τα έρποντα ζιζάνια στον κήπο σας και ξεφορτωθείτε αμέσως!

Προφανώς είσαι Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τοξικά ζιζανιοκτόνα. Στον κήπο σας, η βιολογική γεωργία απαιτεί χέρια. (Τραβήξτε ή δέστε με το χέρι) και πώς να αποτρέψετε τα ζιζάνια.

Δυστυχώς, τα ζιζάνια αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από τη βλάστηση. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να αποτρέψετε τη βλάστηση των ζιζανίων είναι να τα διατηρήσετε νεαρά.Η φάση του «νήματος» είναι όταν τα ζιζάνια είναι νεαρά και λευκά. και μόλις άρχισε να μεγαλώνει το πρώτο αληθινό φύλλο Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να σκαλίσετε με σκαπάνη ή μηχανή κοπής ζιζανίων. και αποτρέψτε τους από τη συγκομιδή των σοδειών σας.

Αν δεν ξεφορτωθείτε έγκαιρα τα ζιζάνια Μπορούν να διαταράξουν τη ριζική ζώνη των λαχανικών σας. καλύπτουν πολύ χώμαΑν περιμένετε πολύ Τα ζιζάνια θα κάνουν σπόρους και θα απλωθούν σε όλο τον κήπο σας. (Το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο στην περίπτωση των επεμβατικών ζιζανίων όπως ο σκαντζόχοιρος ή το κώνειο.) Καλύτερα να τα διατηρήσετε νέα και να αποτρέψετε τους πονοκεφάλους!

χρησιμοποιήστε σάπια φύλλα

μια χούφτα οργανικό σάπια φύλλα
Οποιοδήποτε είδος βιολογικού μούλτι μπορεί να κάνει τη διαφορά στον λαχανόκηπό σας.

Το επίστρωμα αποσυντίθεται οργανική ύλη. Βελτιώστε το έδαφος, απαλλαγείτε από τα ζιζάνια και μειώστε την ποσότητα του ποτίσματος που πρέπει να κάνετε.Το κρεβάτι κήπου περιέχει το καλύτερο σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά σας, τα πεσμένα φύλλα, το άχυρο και το λίπασμα.

Το καλύτερο σάπια φύλλα για μονοπάτια είναι τα ροκανίδια και τα φύλλα είναι χαρτόνι ή εφημερίδα. (Συνήθως τυλιγμένο σε άλλο σάπια φύλλα.) Χρησιμοποιώντας αυτά τα σάπια φύλλα θα αποτρέψετε πονοκεφάλους όπως ζιζάνια ή γρασίδι. Είναι το σπίτι για γαιοσκώληκες και μικροοργανισμούς στο έδαφος. για τον κήπο σας να βελτιώσει το έδαφος

τελικές σκέψεις

Εμπιστεύομαι αυτές τις 11 συμβουλές. χρήσιμος Για την πρώτη σας προσπάθεια εξωραϊσμού! Να το θυμάστε στο τέλος της ημέρας Η φύση είναι πολύ επιεικής, σαν άνθρωποι, όλοι τα έχουμε. Ο «πράσινος αντίχειρας» είναι ενσωματωμένος στα αρχαία μας γονίδια Πρέπει να αναζωογονηθούμε και να επανασυνδεθούμε με τη φύση.

κηπουρική είναι καθώς και νέες δεξιότητες– Απαιτεί πολλή έρευνα, εξάσκηση και προσπάθεια. Μην τα παρατάτε αν χάσετε κάποια φυτά. Ακόμη και εκείνοι που καλλιεργούν τρόφιμα όλη τους τη ζωή μπερδεύονται από ορισμένες καλλιέργειες. μην ιδρώνεις Υπάρχουν πάντα τόσοι πολλοί σπόροι και τόσα άλλα να μάθετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *