15 Συμβουλές για να διατηρήσετε τα φυτά ζωντανά σε ζεστές και ξηρές συνθήκες

คนสวนคลุมเตียงในสวน

15 Συμβουλές για να διατηρήσετε τα φυτά ζωντανά σε ζεστές και ξηρές συνθήκες

Το καλοκαίρι μοιάζει να ζεσταίνεται σε όλο τον κόσμο. Πολλοί από εμάς τους κηπουρούς έχουμε δει ότι τα φυτά στους κήπους μας υποφέρουν κατά τη διάρκεια της υπερβολικής ζέστης. σε ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Επιβάλλονται επίσης περιορισμοί στο νερό για την προστασία των υδάτινων πόρων. μπορεί να γίνει Ποτίστε και διατηρήστε το φυτό υγιές.ή ακόμα και το να ζεις είναι δύσκολο

Όταν πλησιάζετε θερμοκρασίες 100 βαθμών ή υψηλότερες σε ορισμένα περιβάλλοντα Θα δείτε την παιώνια να πεθαίνει σε μια μέρα. Και προσέξτε τα φυτά της ντομάτας σας να έχουν φουσκάλες από τον ήλιο. Το σπανάκι θα πετάξει γρήγορα. και κολοκυθάκια ή άλλες καλλιέργειες κολοκυθιού. επηρεάζονται επίσης

Αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολύ τον καιρό. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τις κηπουρικές μας συνήθειες. Βοηθώντας τα φυτά μας να αντιμετωπίσουν την υπερβολική ζέστη και ξηρασία Εδώ είναι 15 συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τον κήπο σας να φαίνεται ομορφότερος στη ζέστη.

Χρησιμοποιήστε πολλά σάπια φύλλα.

Το μούλτι διατηρεί το έδαφος υγρό. Θερμική προστασία του εδάφους και αναστέλλουν την ανάπτυξη των ζιζανίων

Η επικάλυψη κήπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό. Διατηρεί το νερό και μειώνει τη θερμοκρασία του εδάφους.Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της ξηρασίας και του θερμικού στρες στα φυτά.

Μάλτσα, άχυρο, φλοιός, κομπόστ, τεμαχισμένα φύλλα, αποκόμματα γρασιδιού κ.λπ.

Μάλτσα γύρω από τη βάση. Για τα φυτά, αφήστε μερικές ίντσες γύρω από το πραγματικό στέλεχος για να αποφύγετε τη σήψη της κορυφής και τη σήψη των ριζών.

Ξεκινήστε το πότισμα νωρίς.

γυναίκα που ποτίζει το λαχανόκηπο
Σε ζεστό καιρό, συνιστάται να ποτίζετε το φυτό το πρωί.

Η ώρα της ημέρας που αποφασίζετε να ποτίσετε είναι σημαντική. πρωί Ο καλύτερος χρόνος. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετό νερό για να αντέξουν τις ζεστές μέρες. Αν όχι επιλογή Το βράδυ είναι η επόμενη καλύτερη ώρα.

Αλλά αυτό δεν είναι ιδανικό καθώς θα κρατήσει τα φύλλα υγρά όλη τη νύχτα και το φυτό είναι πιο ευαίσθητο στη μούχλα και τη σήψη. Τα φυτά που ποτίζονται το πρωί στεγνώνουν γρήγορα στον ήλιο.

Αποφύγετε το πότισμα σε πολύ ζεστό καιρό. Εάν ποτίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας Το μεγαλύτερο μέρος του νερού δεν θα εξατμιστεί στις ρίζες των φυτών. Εάν αποφασίσετε να φυτέψετε νέα πολυετή φυτά τον Αύγουστο Αυξήστε το πρόγραμμα ποτίσματος για να αποφύγετε τη μεταφύτευση.

Ποτίστε όσο πιο βαθιά μπορείτε.

Πότισμα δενδρυλλίων ντομάτας σε βάθος
σε ζεστό καιρό Ποτίστε αρκετά βαθιά για να διατηρήσετε τα φυτά όσο το δυνατόν πιο υγρά.

Ο γρήγορος ψεκασμός των φυτών σας σε υπερβολική ζέστη δεν είναι αρκετός. Φροντίστε να ποτίζετε βαθιά. Το συχνό αλλά βαθύ πότισμα είναι πιο αποτελεσματικό από το συχνό επιφανειακό ψεκασμό.

προτείνω σωλήνας σταγόνας Αργά εισχωρεί στο χώμα μέσα από το κρεβάτι. για μεγάλα δέντρα Μερικές φορές αφήνω το λάστιχο να ρέει αργά. στις σταγόνες νερού των δέντρων (πλάτος θόλου) Τα μεγάλα δέντρα χρειάζονται πολύ νερό. Μην τα αφήνετε να στεγνώσουν. Το θερμικό στρες είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Το βαθύ πότισμα ενθαρρύνει τα φυτά να χτίστε βαθιές ρίζες και έχουν πρόσβαση σε περισσότερο νερό από τα φυτά με ρηχές ρίζες. Αυτό βοηθά τα φυτά να αντιμετωπίσουν την ξηρασία.

γυναίκα που σπέρνει μέντα στον κήπο
Νέα φυτά δεν πρέπει να φυτεύονται στη ζέστη της ημέρας. Αλλά αν το κάνετε Βεβαιωθείτε ότι τα νεοφυτεμένα δέντρα είναι καλά ποτισμένα.

Τα νέα φυτά που προστίθενται στον κήπο απαιτούν περισσότερη φροντίδα από τα υπάρχοντα φυτά.

Μην φυτεύετε νέα φυτά στον κήπο στον ήλιο. Εάν έχετε φυτά να καλλιεργήσετε, αφήστε τα στην άκρη. Τοποθετούνται σε γλάστρες στη σκιά. κρατήστε το νερό μέχρι να κρυώσει το υλικό

Όταν φυτεύεις ένα νέο δέντρο στον κήπο Για να σκάψετε μια τρύπα πολύ φαρδιά και βαθιά. τουλάχιστον το διπλάσιο του μεγέθους του δοχείου Προσθέστε ένα μείγμα φρέσκου αργιλώδους και υπάρχοντος εδάφους κατά τη φύτευση. Αυτό δημιουργεί μαλακό έδαφος για το φυτό να φτάσει σε νέες ρίζες και δεν απαιτεί πολλή ενέργεια για να περπατήσει μέσα από σκληρό έδαφος.

Ποτίζω καλά.Κάνω ένα μικρό χαντάκι. γύρω από τα δέντρα για να μαζέψει νερό Η φύτευση με αυτόν τον τρόπο πριν από ένα κύμα καύσωνα θα δώσει στο νέο σας φυτό ένα προβάδισμα στο σχηματισμό ριζών.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα νεοφυτεμένα φυτά. νερό για αυτούς συχνά και βαθιά άρα ικανός να χτίσει γερές ρίζες Η χρήση σακουλών ποτίσματος γύρω από τα νεοφυτεμένα φυτά θα τους επιτρέψει να πάρουν νερό μέχρι να ριζώσουν.

Μπορεί να είμαι μια τρελή γυναίκα. Αλλά σκεπάζω τα νεοφυτεμένα φυτά με δέντρα. πανί ομπρέλας Ή απλώστε μια ομπρέλα για προστασία μέχρι να μπορέσετε να σηκωθείτε.

υπόγεια νερά

σωλήνας στάγδην άρδευσης για πότισμα κήπου
Για να ποτίζετε αποτελεσματικά τον κήπο σας Χρησιμοποιήστε ένα σωλήνα σταγόνας για να ψεκάσετε νερό απευθείας στο έδαφος.

Ήρθε η ώρα να ποτίσουμε το χώμα. Αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει να χρησιμοποιώ σωλήνας σταγόναςΤο νερό πρέπει να μεταφέρεται απευθείας στο έδαφος όπου πρέπει να πάει. Το διαφυλλικό σπρέι μπορεί να εξατμιστεί, ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες. Είναι μύθος ότι οι σταγόνες νερού σε ένα φυτό θα κάψουν τα φύλλα.

Οι ψεκαστήρες και το πότισμα πρέπει να ενεργοποιούνται μόνο νωρίς το πρωί. Το πότισμα από πάνω τη νύχτα θα κρατήσει τα φυτά υγρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. (μέχρι να στεγνώσει ο ήλιος την επόμενη μέρα) και τα δέντρα ψηλώνουν. ευπαθή σε μούχλα και ασθένειες.

Χρησιμοποιήστε ξανά το νερό σας

Ρίχνετε νερό από ένα ποτιστήρι σε μια γλάστρα
Ποτίστε τα φυτά με βρασμένο χυμό πατάτας ή χυμό καρότου καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά.

Επαναχρησιμοποιώ μεγάλες ποσότητες νερού. Αν βράσω καρότα ή πατάτες Θα εξοικονομήσω νερό, θα το ψύξω και θα το χρησιμοποιήσω στον κήπο μου δίνουν διατροφή Και η αποστράγγιση του νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα στον κήπο.

Εάν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε και να χρησιμοποιήσετε το νερό με φειδώ Κρατήστε έναν κουβά για αχρησιμοποίητο νερό. όταν ανοίγετε το ντους Συλλέξτε τρεχούμενο νερό πριν την είσοδο και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε φυτά στο σπίτι ή/και στον κήπο σας.

Ποτίζω τα φυτά με νερό μπάνιου.Το κάνω πάντα. Ρίξτε την άκρη του ποτηριού στο δέντρο.Αν και μπορεί να μην φαίνεται πολύ. Αλλά όλα αθροίζονται. Ελέγξτε το σαπούνι, το απορρυπαντικό ή το αλάτι στο νερό.

Οι σωλήνες μπορεί να μοιάζουν με υγρά ηφαίστεια.

ψεκάστε νερό από τη βρύση
Προσέξτε να μην κάψετε τα φυτά σας και τον εαυτό σας όταν χρησιμοποιείτε τον εύκαμπτο σωλήνα στον ήλιο για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Άλλο ένα κόλπο ποτίσματος Κρατήστε τον κουβά ή στοχεύστε μακριά από όλα τα φυτά και το γρασίδι όταν ανοίξετε για πρώτη φορά τον εύκαμπτο σωλήνα. Ένας σωλήνας που τοποθετείται στον ήλιο θα απελευθερώσει πρώτα ζεστό νερό. Καταναλώνει ανθρώπους και φυτά. Ανάψτε το και αφήστε το να κρυώσει. πριν χρησιμοποιήσετε το σωληνάριο.

Εάν κατά λάθος ρίξετε λιωμένο νερό βρύσης στα φυτά Πλύνετε με όσο το δυνατόν περισσότερο κρύο νερό.

απόχρωση

πανί ομπρέλας
Χρησιμοποιήστε ένα πανί σκιάς, πανί σκιάς, μουσαμά, ομπρέλα ή μικρό κιόσκι. να σκιάζει δέντρα στον κήπο

Η δημιουργία σκιάς είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για την προστασία των φυτών. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

πανί ομπρέλας Μπορούν να αγοραστούν από κέντρα κήπου και να τοποθετηθούν σε καλλιέργειες και δέντρα. Ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκιά στο σπίτι Γιατί δεν βγαίνεις να αγοράσεις ομπρέλα; Κανένα πρόβλημα, το παλιό φύλλο λειτουργεί επίσης καλά.

Κρουαζιέρα σκιών, αδιάβροχο, ομπρέλαή φορητό περίπτερο Ένα θερμαινόμενο κρεβάτι κήπου (όπως αυτό που έχετε στήσει στην παραλία) μπορεί να σκιάσει ένα θερμαινόμενο κρεβάτι κήπου. Αυτές οι προσωρινές κατασκευές θα ανακουφίσουν τα φυτά σας από τον καυτό απογευματινό ήλιο. μπορεί να μετακινηθεί όπως απαιτείται

αποφύγετε τη λίπανση

Ο κηπουρός προσθέτει κομπόστ.
Μην κάνετε λίπανση σε υψηλή θερμοκρασία.

Νομίζω ότι όλοι έχουμε μερίδιο στην προσπάθεια να σώσουμε τα δέντρα μας. Γιατί τα δέντρα φαίνονταν σκοτεινά και μαραμένα στη ζέστη. Αλλά αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε λίπασμα αυτή τη στιγμή.

παραγωγή λιπασμάτων κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν γρήγορα και χρειάζονται περισσότερο νερό που είναι δύσκολο να προμηθευτεί κανείς στο κύμα καύσωνα Αφήστε τα φυτά σας να είναι και περιμένετε για ζεστό ξηρό αέρα.

αφήστε το έτσι

ζιζάνια στον κήπο
Μετά το πότισμα του κήπου, τα ζιζάνια του κήπου πρέπει να αφαιρούνται τακτικά.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να σώσετε έναν πνιγμένο κήπο στις περισσότερες περιπτώσεις. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε μια πολύ ζεστή μέρα είναι να μην κάνετε τίποτα.Έχετε φυτά.

Μην κλαδεύετε, μην χωρίζετε, μεταφυτεύετε ή κάνετε μεγάλο κήπο. σε πολύ ζεστά μέρη Τα φυτά δεν μπορούν να ανακάμψουν γρήγορα βοτάνισμα στο φως του ήλιουΑλλά είναι πιο εύκολο να ξεριζωθούν τα ζιζάνια όταν το έδαφος είναι υγρό.

Αν παρατηρήσετε ότι το φυτό χρειάζεται νερό Μην περιμένετε μέχρι το πρωί για να πιείτε. Συνεχίστε να περπατάτε μέσα στο νερό μέχρι να φτάσετε στο σημείο χωρίς στροφή.

φυτά ανθεκτικά στη θερμότητα

Κηπουρός που φυτεύει ιβίσκο στον κήπο
Φυτέψτε παχύφυτα και κάκτους στον κήπο σας που αναπτύσσονται σε ζεστά και ξηρά κλίματα.

Ξέρω ότι αυτό δεν βοηθάει πολύ όταν βρίσκεσαι σε καύσωνα. Αλλά νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε όλοι να κινούμαστε. νερό σοφά προς την κατεύθυνση των ανθεκτικών στη θερμότητα φυτών

Τα εγγενή φυτά είναι πάντα μια καλή επιλογή. εγγενή φυτά στην περιοχή σαςΕίναι ειδικά προσαρμοσμένα στις συνθήκες και απαιτούν λιγότερο νερό και συντήρηση από το εξωγήινο που θα θέλαμε να προτείνουμε.

Εάν δεν είστε σίγουροι, επιλέξτε ένα ασημένιο δέντρο. Τα φυτά με φύλλα αργύρου είναι συχνά έξυπνες επιλογές: ασημένιο φιλέτο, αυτί αρνιού, λεβάντα και σκονισμένο μύλο.

Παχύφυτα και κάκτοι Επίσης μια εξαιρετική επιλογή για ζεστά, ξηρά κλίματα.

Αναζητήστε ποικιλίες που έχουν εκτραφεί για να αντέχουν τη συγκεκριμένη θερμότητα. Ορισμένες ανθεκτικές στη θερμότητα ποικιλίες ντομάτας περιλαμβάνουν το “Arkansas Traveler” και το “Heat Master”. Το “Muir” είναι ένας ανθεκτικός στη θερμότητα τύπος μαρουλιού.

χρησιμοποιήστε δοχείο

λουλούδια σε γλάστρες στον κήπο
Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα δοχεία καθώς τα σκούρα χρώματα απορροφούν περισσότερη θερμότητα.

Ειδικά το δοχείο ευαίσθητο στα κύματα καύσωναΈχουν λίγο χώμα και τείνουν να στεγνώνουν και να θερμαίνονται γρήγορα. Δίνω ιδιαίτερη προσοχή στα φυτά κοντέινερ σε πολύ ζεστά κλίματα.

Μετακινήστε το δοχείο σας στη σκιασμένη περιοχή αν είναι δυνατόν. Εάν μπορείτε, σηκώστε το δοχείο και μετακινήστε το. Συνεχίστε να κινείστε σε ένα σκιερό σημείο.

Επιλέξτε ένα δοχείο που έχει πιο ανοιχτό χρώμα. Ξέρω ότι το μεγάλο, βαθύ μαύρο καζάνι είναι εντυπωσιακό. αλλά απορροφά θερμότητα. ανοιχτόχρωμες γλάστρες Εάν η ζέστη είναι ένα πρόβλημα

Το παρακάτω δοχείο νερού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε αρκετό νερό. Ένα καλοκαίρι αγόρασα μια παιδική πισίνα, την οποία αποκαλώ Νοσοκομείο Φυτών. Φυτά κοντέινερ που φυτρώνουν στη δεξαμενή.

όταν το νερό εισχωρήσει εντελώς στο έδαφος Μερικές φορές το πότισμα σε γλάστρα δεν είναι αρκετό. ειδικά αν η κατσαρόλα είναι στεγνή Εάν ποτίσετε το δοχείο και το κάτω μέρος του δοχείου έχει πλημμυρίσει, Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το δοχείο είναι πολύ στεγνό και πρέπει πραγματικά να το εμποτίσετε. ή ποτίστε τον πάτο του δοχείου

Όσο για τα κρεμαστά καλάθια, μου αρέσει και εμένα. Το πότισμα από κάτω είναι το κόλπο.Αλλά αν δεν μπορείς Παρέχετε αρκετό νερό για να αρχίσει να χύνεται νερό από τον πυθμένα του πηγαδιού. και ίσως περισσότερο Στη συνέχεια, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε δύο φορές την ημέρα, ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι. Τα κρεμαστά καλάθια σπάνια μαζεύουν χώμα και στεγνώνουν γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε χώμα που συγκρατεί την υγρασία.

Καλλιέργεια σπανακιού σε μικτά οικόπεδα  (ίνες καρύδας και χώμα)
Βάλτε κοκοφοίνικα καρύδας στο χώμα για να χαλαρώσει το χώμα και να κρατήσει καλά το νερό.

Αν το χώμα έχει ρωγμές από πάνω Το έδαφος δεν θα συγκρατήσει την υγρασία. Ακόμα κι αν δοθεί νερό στο χώμα, αυτό το χώμα θα ρέει και δεν θα διαρρεύσει. Προετοιμάστε το έδαφος στον κήπο σας να είναι αργιλώδες. προσθέστε κάρβουνοή ίνα καρύδας Το νερό θα απορροφηθεί στα κρεβάτια και σταδιακά θα απελευθερωθεί στα φυτά.Κάντε το νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Για δοχεία, συσκευάστε δισκία ή χώμα που απορροφούν νερό. Δεν τα χρησιμοποιώ για λαχανικά. Όσο για τη γλάστρα όμως, διατηρούν την υγρασία. Έχω δει ανθρώπους να κόβουν πάνες και να ανακατεύουν χάντρες στο χώμα για να συγκρατούν την υγρασία. (Αυτό πρέπει να γίνεται μόνο σε δοχεία με λουλούδια. όχι σε οικόπεδα κήπου ή σε γλάστρες με λαχανικά)

Θυμηθείτε τα φυτά στο σπίτι σας

γυναίκα που ποτίζει φυτά στο σπίτι
Για να προστατεύσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας από τη θερμότητα, προσθέστε συχνά νερό, σκιά και υγρασία.

Νομίζω ότι όλοι υποφέρουμε από τη ζέστη και ξεχνάμε τα φυτά εσωτερικού χώρου όταν φτάνει η περίοδος κηπουρικής (το ξέρω). Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε τα φυτά εσωτερικού χώρου μας.

καλύψτε με νερόΤα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. πόσο εξαρτάται από το φυτό Αλλά στα περισσότερα από τα τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου μας αρέσει να παρέχουν σταθερή υγρασία όλο το καλοκαίρι.

Τραβήξτε τις κουρτίνες εάν ο απογευματινός ήλιος είναι ιδιαίτερα έντονος. Αυτό θα αποτρέψει τα φύλλα από το να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, ανάψτε το βράδυ και το πρωί και αφήστε το να μπει λιγότερο φως.

προσθέστε υγρασία, Τα θερμοανεκτικά φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον είναι συχνά η ζέστη και η υγρασία. Χρησιμοποιείτε λοιπόν συχνά υγραντήρα ή νέφος. ώστε τα φύλλα να μην γίνονται ξηρά και εύθραυστα

πρόσεχε τον εαυτό σου

άνδρας και γυναίκα που εργάζονται στον κήπο
ως κηπουρός Προσπαθήστε να παραμένετε όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμοι κατά την κηπουρική.

Φροντίζουμε τα φυτά, τι γίνεται με τον κηπουρό; Ως επαγγελματίας κηπουρός Δεν σταμάτησα να δουλεύω λόγω του καύσωνα. έχω μάθει αντιμετωπίσει τον ζεστό καιρόΕδώ είναι μερικά πράγματα που κάνω.

Ξεκινάω τη δουλειά το πρωί και τελειώνω τη δουλειά το απόγευμα.

Φόρεσα ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο και ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με κουμπιά. φορώντας λιγότερα ρούχα το κάνει πιο ζεστό Όσο περισσότερη σκιά καλύπτεις, τόσο πιο δροσερός είσαι. όταν είναι πολύ ζεστό Θα αφαιρέσω το κουμπί λειτουργίας. Βρέξτε το με έναν ελαστικό σωλήνα και βάλτε το ξανά. Κι εγώ φοράω πολύ. Καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίουΜερικές φορές φοράω ένα φουλάρι στο λαιμό μου και το μουλιάζω και από το σωλήνα.

Πίνετε άφθονο νερό και ξεκουραστείτε όταν χρειάζεται.

τελικές σκέψεις

Η ζέστη και η ξηρασία μπορεί να επηρεάσουν τον κήπο και τις ζαρντινιέρες σας. κουρασμένος παντού Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αντιμετωπίσουμε. Προσπαθήστε να το πιέσετε και ελπίζετε για πιο δροσερές μέρες. Με αυτές τις συμβουλές μπορείτε Βοηθήστε τα φυτά σας να επιβιώσουν σε ζεστά και ξηρά κλίματα. Στον κήπο σου, ηρέμησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *