18 Ποικιλίες Αλοκασίας | Τύποι φυτών αυτιών ελέφαντα και η φροντίδα τους

Frydek Alocasia

18 Ποικιλίες Αλοκασίας | Τύποι φυτών αυτιών ελέφαντα και η φροντίδα τους

Frytech Alocasia

Αυτή η ανάρτηση αφορά Διαφορετικοί τύποι φυτών AlocasiaΤρόπος αναγνώρισης συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών Είδος αλοκασίας και βασικές συμβουλές συντήρησης

Τα φυτά αλοκασίας έχουν φύλλα με όμορφα, μεγάλα σχέδια φλεβών.

Προέρχονται από τις υποτροπικές περιοχές της Ασίας και της Ανατολικής Αυστραλίας. Είδος αλοκασίας Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο λόγω των υψηλών απαιτήσεων υγρασίας. Πιθανότητα αναβάτη και την ανάγκη για τακτική καλλιέργεια της Αλοκασίας.Αυτό το καθιστά ιδανικό για μεσαίους έως έμπειρους γονείς φυτών.

Με σχεδόν 100 ποικιλίες αλοκασίας, είναι εύκολο να βρείτε το τέλειο ταίρι σας.

Το Alocasia zebrina αφήνει το φυτό.
Κοντινό πλάνο των μεγάλων φύλλων ενός φυτού αυτιού ελέφαντα Alocasia zebrina

Από το μοναδικό Silver Dragon Alocasia μέχρι το πανίσχυρο αλλά φιλικό προς τους αρχάριους Taro Alocasia. Αυτά τα εξαιρετικά φυτά είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου και προσθέτουν μια πινελιά ιδιοτροπίας σε κάθε σπίτι.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον αριθμό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φυτών Alocasia και μάθετε περισσότερα για μερικά από τα κοινά.

Τι είναι η Αλοκασία;

προέρχομαι Αλοκασία Στο γένος Alocasia, πολλά είδη μοιράζονται θεμελιώδη χαρακτηριστικά. Αλλά μπορεί να διαφέρουν πολύ σε μέγεθος, χρώμα και σχήμα.Μπορούν να αναγνωριστούν από τα φύλλα σε σχήμα βέλους που κάθονται σε ψηλούς μίσχους.

Ορισμένες ποικιλίες, όπως η Zebrina και η Silver Dragon, έχουν μια μπορντώ απόχρωση στα φύλλα ή τους μίσχους.

Είδος αλοκασίας

Η αλοκασία έχει χαρακτηριστικές φλέβες στα φύλλα της που κυμαίνονται από αποχρώσεις του πράσινου, του μαύρου-πράσινου, του λευκού και του ροζ.

Πόσα είδη Alocasia υπάρχουν;

Υπάρχουν 97 γνωστά είδη φυτών Alocasia. Αν και το είδος είναι εγγενές στην Ασία και την Ανατολική Αυστραλία, πολλά νέα υβρίδια Alocasia έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως και διατηρούνται ως καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Alocasia vs Kolocasia

Η αλοκασία και η κολοκάσια είναι συχνά το ένα δίπλα στο άλλο και είναι κοινώς γνωστά ως φυτά αυτιών ελέφαντα.

Αν και τα δύο μοιάζουν πολύ. Αλλά υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ τους: τα φύλλα της Alocasia δείχνουν προς τα πάνω και τα φύλλα της Colocasia προς τα κάτω.

Είδος αλοκασίας

Ποια είναι η μεγαλύτερη Αλοκασία;

Η μεγαλύτερη Alocasia είναι η Alocasia macrorhiza, κοινώς γνωστή ως «Giant Taro» Αυτό το δέντρο μπορεί να φτάσει τα 8 πόδια πλάτος και 15 πόδια ύψος!

Τα φύλλα μπορούν να μεγαλώσουν έως και 6 πόδια μήκος και 4 πόδια πλάτος, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ένα αρκετά μεγάλο για να τα στεγάσουν. Αλλά λειτουργούν υπέροχα και στον κήπο ως κομβικό σημείο ή σε έναν κήπο με τροπικό θέμα με περισσότερο πράσινο.

Alocasia General Care

Alocasia Melo

Όλες οι Αλοκασίες απαιτούν τουλάχιστον 60% υψηλή υγρασία, αλλά εάν ζείτε σε εύκρατο ή ξηρό κλίμα. Μπορείτε ακόμα να έχετε αυτά τα όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σας.

Η ομίχλη του τακτικά με ένα μπουκάλι ψεκασμού ή η τοποθέτηση ενός δίσκου με βρεγμένα βότσαλα κοντά θα απαιτήσει επιπλέον προσοχή.

Οι αλοκασίες στην άγρια ​​φύση αναπτύσσονται κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων. Επομένως, δεν ανταποκρίνονται καλά στο δυνατό φως και προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως. Η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα.

Αν και στην αλοκάσια αρέσει το υγρό κλίμα. Αλλά το πότισμα είναι λιγότερο από όσο νομίζετε. Σε αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου αρέσει να αφήνει το έδαφος να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών. με τουλάχιστον 2-3 ίντσες φυτικού εδάφους εντελώς στεγνό.

Για να διατηρήσετε την αλοκασία χαρούμενη και να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι καλό με σωστή αποστράγγιση και η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης.

Alocasia Amazonica
Alocasia, Amazonica, πράσινο

Εάν έχετε μια πολυάσχολη ζωή και δεν έχετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε τα φυτά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αυτοποτιζόμενη γλάστρα ή ένα ποτιστήρι. Φροντίστε να μην κάθεται στο νερό.

όταν αγοράζετε αλοκασία Το έδαφος συνήθως συμπιέζεται για να διασφαλιστεί ότι δεν μετακινείται κατά τη μεταφορά. Θα πρέπει να αερίσετε το έδαφος για να εξασφαλίσετε αποτελεσματική αποστράγγιση.

Οι αλοκασίες είναι ευαίσθητες στα έντομα, ιδιαίτερα στα ακάρεα της αράχνης. Είναι σημαντικό να ελέγξετε για λευκές κηλίδες ή ιστούς στην κάτω πλευρά των φύλλων.

Αν βρεθούν ακάρεα αράχνης στα φύλλα Κρατήστε τα ξεχωριστά από την υπόλοιπη συλλογή σας. και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τον έλεγχο εντόμων και παρασίτων

Τύποι φυτών εσωτερικού χώρου Alocasia

Οι αλοκασίες γενικά καλλιεργούνται για τη χαρακτηριστική τους εμφάνιση με αυτιά ελέφαντα. Μερικά φύλλα αναφέρεται ότι μεγαλώνουν πάνω από 3 πόδια σε ύψος. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους Alocasia και πώς να τον αναγνωρίσετε.

Alocasia longiloba – αλμπίνο τίγρη

Alocasia, Longilobrae

Το Alocasia longilobae διακρίνεται από τα μεγάλα γκριζοπράσινα φύλλα του με παχιές λευκές φλέβες. Οι μίσχοι ή οι πλούσιοι κοκκινωποί μοβ μίσχοι υποστηρίζουν τα φύλλα.

Όλα τα φύλλα της Αλοκασίας αναδύονται από τις κάμπιες. Είναι ένα διογκωμένο στέλεχος που καλύπτεται με μικρά ξερά φύλλα.

Ανθίζει το Alocasia longilobae Τα πράσινα λουλούδια ονομάζονται ταξιανθίες. Αυτά τα λουλούδια μεγαλώνουν όρθια σε μακριά κοτσάνια.

Οι όρθιοι μίσχοι των λουλουδιών καλύπτονται με μικρά λευκά άνθη. Περιβάλλεται από ένα βράκτο σε σχήμα βάρκας που μοιάζει με κρίνο. Τα μπαστούνια συχνά συγχέονται με τα πέταλα.

Giant Taro – Alocasia macrorhizos

Alocasia macrorhizos

Το Giant Alocasia Tauros είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα γένος Alocasia. Αυτά τα μεγάλα δέντρα μπορούν να φτάσουν τα 15 πόδια σε ύψος.

Το σχήμα της αιχμής του βέλους και τα διπλωμένα με βεντάλια φύλλα βοηθούν στην αναγνώριση αυτών των αλοκασιών.Τα άνθη είναι ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα και ανθίζουν όλο το χρόνο.

Alocasia cupria – το κόκκινο μυστικό

Alocasia Cooperia

Η Αλοκασία προήλθε αρχικά από τη Νοτιοανατολική Ασία. αλλά αναπτύσσεται εμπορικά στη Χαβάη. που έλαβε το όνομα «Αλί» που σημαίνει «Βασιλιάς»

Αυτή η Alocasia δεν μεγαλώνει ποτέ περισσότερο από 3 πόδια ψηλά.Αυξάνεται αργά. Η υπομονή σας θα ανταμειφθεί με όμορφα, πολύχρωμα, μεταλλικά φύλλα.

Οι αποχρώσεις του πράσινου και του μωβ που μοιάζουν με κόσμημα τραβούν την προσοχή σε αυτό το φυτό, αλλά να είστε προσεκτικοί.Η αλοκασία είναι δηλητηριώδης και πρέπει να φυλάσσεται μακριά από κατοικίδια ζώα και παιδιά.

Αυτό το φυτό είναι σχετικά εύκολο στη φροντίδα. Αλλά του αρέσει η υγρασία όπως άλλες ποικιλίες. Τοποθετήστε ένα δίσκο με υγρό χαλίκι κοντά. Ή ομαδοποιήστε φυτά κοντά μεταξύ τους δίπλα στον υγραντήρα.

Alocasia Moroccan – Pink Dragon

Η Μαροκινή Αλοκασία έχει ανοιχτό ροζ μίσχους που αναπτύσσονται ίσια. σκούρο πράσινο στήριγμα Τα φύλλα είναι γυαλιστερά, παχιές λευκές φλέβες. Έχει επίσης μια πολύ λεπτή άκρη – παρόμοια με ένα παντζάρι.

Αυτό και όλα τα άλλα φυτά Alocasia μπορούν να τροφοδοτούνται με λίπασμα μισής συγκέντρωσης κάθε λίγες εβδομάδες την άνοιξη. Μην τα ταΐζετε όμως το χειμώνα. Γιατί θα προκαλέσει τη συσσώρευση του αλατιού και τελικά θα καταστρέψει τα φύλλα.

Alocasia amazonica – Poly Alocasia

Aloysius Poly Leaf

Το φυτό του Μπαλί θυμίζει την παραδοσιακή αφρικανική μορφή μάσκας λόγω των ωχροπράσινων-λευκών ραβδωτών φύλλων. Τα περιθώρια των φύλλων έχουν λευκά κυματιστά περιθώρια και σχισμές στην επάνω πλευρά του φύλλου. επισημάνετε το σχήμα του βέλους

Αυτά τα τροπικά φυτά μπορούν να φτάσουν τα 18 ίντσες σε ύψος και είναι διακοσμητικά και συμπαγή φυτά.

Αγαπούν τη ζέστη, την υγρασία και το νερό. Προτιμά όμως να στεγνώνει ανάμεσα στα ποτίσματα. Είναι αδρανείς το χειμώνα, επομένως πρέπει να ποτίζονται λιγότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Alocasia micolitziana – Frytech Alocasia

Alocasia Frytech Factory

Το Alocasia mycolitziana, σε αντίθεση με το μεταλλικό, γυαλιστερό φύλλωμα του Cupria, έχει απαλά φύλλα.

Εκτός από το σχέδιο αιχμής βέλους Μπορείτε ακόμα να δείτε τις χαρακτηριστικές λευκές γραμμές του είδους. Αυτό το φυτό θα προσθέσει κομψότητα και γοητεία στο σπίτι σας.

Το Frydek Alocasia είναι ένα σπάνιο φυτό που αναπτύσσεται μεσαίου μεγέθους σε σύγκριση με άλλες Alocasias, περίπου 1-2 πόδια ύψος.

Alocasia zebrina – Alocasia zebra

Φύλλα φυτού Alocasia zebrina
Alocasia zebrina

Αναγνωρισμένη από τους funky μίσχους της, αυτή η ποικιλία Alocasia, με ριγέ μοβ και πράσινο Zebrina, είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε σπίτι.

Έχει λαμπερά πράσινα μεγάλα γυαλιστερά φύλλα. Αυτό το δέντρο είναι μικρό αλλά μεγαλώνει. Μεγάλα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο έδαφος. ενώ τα μικρά φυτά κάνουν ένα εντυπωσιακό κάλυμμα.

Η αναφύτευση της Alocasia zebrina δεν είναι δύσκολη και πρέπει να γίνεται κάθε 12-18 μήνες.Θα πρέπει να επιλέξετε μια νέα γλάστρα με διάμετρο 1-2 ίντσες για να υπάρχει χώρος για ανάπτυξη.

αλοκάσια κλίμακα δράκου

αλοκάσια κλίμακα δράκου

Η αλοκασία είναι κοινώς γνωστή ως λέπια δράκου. Έχει δυνατά φύλλα και έχει μέγεθος δράκου. Στην πραγματικότητα, αυτό το φυτό είναι το πιο μοντέρνο και οικονομικό από όλες τις αλοκασίες αυτής της λίστας.

Έχει μεγάλα πράσινα φύλλα με γυαλιστερό δέρμα. αντί για τις συνηθισμένες λευκές γραμμές. Ακόμη και ο δράκος είχε σκούρες μπορντό ραβδώσεις που φαινόταν σαν σκιές στην βαθουλωμένη κορυφογραμμή του βουνού.

Macrorhiza Alocasia Stingray

Αυτό το φυτό έχει μοναδικά διαμορφωμένα φύλλα με μύτη σαν σχοινί και στρογγυλεμένη βάση. Δηλώνει το περίγραμμα ενός τσούχτρου.

Οι μίσχοι της Macrorrhiza έχουν τις ίδιες λωρίδες με αυτές της Alocasia zebrina, αλλά είναι λιγότερο ζωντανοί.

Αυτά τα φύλλα έμοιαζαν να επιπλέουν στη βάση του δέντρου, σαν να επιπλέουν στον αέρα. Είναι μια μοναδική εικόνα.

Alocasia Melo – Alocasia Rugosa

Αλοκασία, ώριμο φυτό

Το Rugosa Alocasia έχει τα παχύτερα και πιο σκληρά φύλλα από όλα τα είδη. Έχουν μεγάλα, μπλε-πράσινα φύλλα που μεγαλώνουν 10 έως 20 ίντσες σε μήκος.

Έχουν ένα τραχύ ματ φινίρισμα που μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με ψεύτικα φυτά.

Αν και το δέντρο έχει ομοιόμορφο χρώμα Αλλά οι βαθιές αυλακώσεις και η δομή των δέντρων του δίνουν μια γεωμετρική εμφάνιση. Omp για τη συνολική αίσθηση του φυτού

Alocasia Reginula – Μαύρο Βελούδο

Alocasia Reginula

Το γένος Reginula έχει το παρατσούκλι Queen ή Alocasia black velvet. Αν και τα φύλλα δεν είναι πραγματικά μαύρα, είναι τόσο σκούρα πράσινα που φαίνονται μαύρα.

Τα φύλλα έχουν απαλή υφή και δεν αντανακλούν το φως. κάνοντάς το να φαίνεται πιο σκούρο από ότι είναι

Σύμφωνα με την εμφάνιση της Αλκακίας, τα μεγάλα φύλλα τους έχουν χοντρές ασημένιες φλέβες και στηρίζονται σε όρθιους μίσχους. Παράγουν περισσότερα από τρία άνθη ανθουρίου ταυτόχρονα.

Alocasia amazonica – Ακτή Ελεφαντοστού

αλοκασία, αμαζονική
Alocasia Amazonica

Αυτή η ποικιλία Alocasia έχει συνήθως περισσότερους μίσχους. Επομένως, τα φύλλα φαίνονται πιο πλούσια σε σύγκριση με άλλα είδη του γένους. Είναι σκούρα πράσινα φύλλα με συμπληρωματικές ασημένιες φλέβες. όταν αυτό το φυτό έχει αναπτυχθεί πλήρως Οι μίσχοι θα γίνουν ροζ. Και το σπίτι σας πρέπει να είναι πολύχρωμο και ζωντανό.

Οι αλοκασίες λειτουργούν καλά όταν ομαδοποιούνται για να δώσουν μια πιο πλούσια και τολμηρή εμφάνιση.

Κουκούλα Νάνος – Alocasia cucullata

δέντρο αλοκασία καλάτα

Hood Dwarf Alocasia, κοινώς γνωστή ως Είναι επίσης γνωστό ως «Χέρι του Βούδα», καθώς είναι ένα φυτό εγγενές στην Ταϊλάνδη που πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη. Αυτό το φυτό φυλάσσεται σε βουδιστικούς ναούς σε όλη τη χώρα.

Σε αντίθεση με το Alocasia cupria, αυτό το είδος αναπτύσσεται γρήγορα. Με ύψος μεγαλύτερο από 2,5 πόδια, τα Alocasias συνδυάζονται καλά με το Monstera deliciosa για μια τροπική αίσθηση στο σπίτι σας. Αυτό είναι αν σας προκαλεί να φροντίσετε τις ανάγκες τους σε υψηλή υγρασία.

Alocasia portodora – αυτιά ελέφαντα

พืช Alocasia portodora

Το Alocasia portora μπορεί να μεγαλώσει πολύ. Το φυτό έχει τεράστια παραμορφωμένα φύλλα σε πολύ μακριά, κοκκινωπό-μοβ μίσχους.

Το Portodora μπορεί να φτάσει τα 4-5 πόδια ύψος, καθιστώντας το ιδανικό για ηλιόλουστες υπαίθριες περιοχές ή αίθρια.Αυτός ο τύπος Alocasia είναι εύκολος στη φροντίδα, ανθεκτικός και πιο ανθεκτικός από τις μικρότερες ποικιλίες.

τρίγωνο αλοκασίας

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, τα φύλλα αυτού του είδους της Αλοκασίας έχουν τριγωνικό σχήμα. Τα οδοντωτά, σκούρα πράσινα φύλλα είναι σχεδόν κατσαρά προς τα μέσα. Υπάρχουν τρία διακριτά σημεία και οδοντωτές άκρες.

Αυτό το φυτό είναι μεσαίου ύψους. Μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια ύψος και είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί από άλλες αλοκασίες.

Όπως το Alocasia portora, έχει μια ζώνη ανθεκτικότητας 11, που σημαίνει ότι το φυτό μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες έως και 40°F πριν μπει σε λήθαργο.

Alocasia Santeriana

Alocasia Santeriana

Alocasia Αυτό το είδος είναι εγγενές στις Φιλιππίνες. Επειδή η αρχική μορφή πεθαίνει. Τα φυτά του σπιτιού είναι δημοφιλή.

Το Alocasia santeriana είναι παρόμοιο με το μπαλινέζικο είδος. Έχει λαμπερά σκούρα πράσινα φύλλα με λευκές κρεμώδεις πινελιές και λεπτά περιγράμματα.

Αυτό το φυτό ανθίζει όλο το χρόνο. Συνήθως όμως ανθίζει το καλοκαίρι. Τα άνθη είναι μικρά και λευκά, που περιβάλλονται από ένα ανοιχτό πράσινο βράκτο.

Alocasia rubra – Alocasia Venti

Η Αλοκασία του

Αυτό το φυτό θα σας θυμίσει την ποικιλία Calathea με τα σκούρα πράσινα φύλλα και τις αντίθετες φωτεινές μπορντό κάτω πλευρές. Αν και εγγενές στις τροπικές περιοχές. Αλλά αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό και εύκολο να αναπτυχθεί. Αυτό το φυτό είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει και θα φέρει μια εξωτική αίσθηση στο σπίτι σας.

Εκτός από το να διατηρεί το έδαφος υγρό. ψεκάστε ομίχλη τακτικά και παρακολουθούν στενά τα ακάρεα της αράχνης και τους αλευρωτούς Αυτό το φυτό είναι επίσης κατάλληλο για τους περισσότερους κηπουρούς.

Φυτό πορφυρού σπαθιού – Alocasia lauterbachiana

Πολύ διαφορετικό από τα φύλλα σε σχήμα βέλους άλλων ειδών αλοκασίας, η πορφυρή αλοκασία πήρε το όνομά της από τα μακριά, λεπτά φύλλα που δείχνουν προς τα πάνω.

αντί να χρησιμοποιείτε βέλη Τα φύλλα του περιγράφονται σε σχήμα σπαθιού. Κάθε φύλλο αλοκασίας έχει μήκος σχεδόν 2 πόδια. Όταν οι άκρες και τα φύλλα της Αλοκασίας είναι στραμμένα προς τα επάνω, τα φύλλα είναι κόκκινα από κάτω.

Alocasia baginda – ασημένιος δράκος

Αυτή η Alocasia είναι πολύ λαμπερή και μοναδική. Το μαύρο βελούδο είναι παρόμοιο με την αλοκασία. Αλλά είναι σαν να βάζεις το φίλτρο ανάποδα από πάνω.

Τα φύλλα είναι ασημί λευκά, σκούρα πράσινα και έχουν σχεδόν μαύρες ρίγες.

Το Silver Dragon Alocasia έχει βελούδινη αίσθηση και ματ φινίρισμα. Είναι πιο δυνατά από τη σκληρότερη και μεγαλύτερη αλοκάσια. Αλλά τα εκπληκτικά φύλλα τους αξίζουν την επιπλέον φροντίδα.

Μια τελευταία λέξη για τις ποικιλίες Alocasia

Alocasia zebrina φύλλα 1 δέντρο
Κοντινό πλάνο των μεγάλων φύλλων ενός φυτού αυτιού ελέφαντα Alocasia zebrina

Υπάρχουν πολλά είδη φυτών που προσθέτουν χώρο στο σπίτι ή τη βεράντα σας. Τα καθαρά σημάδια και το καλό ανάστημα των ειδών φυτών αυτιών ελέφαντα σίγουρα θα κάνουν ακριβώς αυτό.

Κατάλληλο για αρχάριους έως μεσαίους κηπουρούς όπως αλοκασία, τάρο ή μεγάλες και ζωηρές πόρτες.

Αν ψάχνετε για μια πρόκληση με μεγάλες ανταμοιβές, τα Silver Dragon ή Black Velvet Alocasias είναι ιδανικά για εσάς.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *