21 Shade Loving Perennials For Zone 6

กางเกงหมี

21 Shade Loving Perennials For Zone 6

Εάν ζείτε στη ζώνη ανθεκτικότητας 6 του USDA και έχετε μια σκιερή περιοχή στην αυλή σας. Τα περισσότερα δέντρα δεν θα το ανεχτούν. πολυετή φυτά που αγαπούν τη σκιά Μπορεί να είσαι αυτό που ψάχνεις! Ενώ πολλά φυτά που αγαπούν τη σκιά που λειτουργούν στη ζώνη 5 θα αναπτυχθούν επίσης εδώ. Γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές;

Και πού είναι η ζώνη έξι; καλύπτουν μερικές ψυχρές περιοχές Λιγότερο από τρεις ώρες ηλιοφάνειας10 πολιτείες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία: Μασαχουσέτη, Ντέλαγουερ, Οχάιο, Κεντάκι, Κάνσας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα, Γιούτα, Νεβάδα και Ουάσιγκτον.

Ανεξάρτητα από το μέρος της ζώνης 6 που ζείτε, η εύρεση των σωστών πολυετών φυτών που αγαπούν τη σκιά είναι απαραίτητη εάν πρόκειται να δημιουργήσετε τη δική σας σκιερή όαση κήπου. Ή αν έχετε πολλά φυτά στην αυλή σας, θέλετε Πολλά φυτά ανθεκτικά στη σκιά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα αγαπημένα μας φιλικά προς τη σκιά πολυετή φυτά για κήπους της ζώνης 6 που επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο.

παντελόνι αρκούδας

Αυτά τα λουλούδια έχουν ένα βαθύ ριζικό σύστημα που τα προστατεύει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Επιστημονικό όνομα: παντελόνι αρκούδας

Το παντελόνι αρκούδας ή το δέντρο στρειδιών είναι διάσημο για τα λαμπερά πράσινα φύλλα και τους ψηλούς μίσχους του. Έχουν ιστορία, αρχιτεκτονικό σκοπό και κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα λευκά και ροζ λουλούδια στην κορυφή των ακίδων ύψους 3 ποδιών ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο φύλλωμα.

Χρειάζονται μια σκιασμένη περιοχή σε μια ποικιλία από καλά στραγγιζόμενα εδάφη όπως άργιλο, αργιλώδες ή άμμο και απαιτούν συχνό πότισμα. Αυτά τα ψηλά πολυετή φυτά είναι τέλεια ως παρτέρια ή περιγράμματα κατά μήκος των διαδρόμων. Βασίζονται σε βαθιές ρίζες για να επιβιώσουν τον χειμώνα. Αλλά το σάπιασμα γύρω από τα φυτά μπορεί να τα προστατεύσει από το κρύο.

αιμορραγούσα καρδιά

Ενδιαφέρον Λαμπρόκαπνος
Αυτά τα λουλούδια είναι χαμηλής συντήρησης. Χρειάζεται ήλιο σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.
Επιστημονικό όνομα: Ενδιαφέρον Λαμπρόκαπνος
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Βόρεια Ασία
 • Μέγεθος φυτού: Έως 3 πόδια ύψος.
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • Εργοστασιακή Ζώνη: 2-9

Αυτά τα πολυετή φυτά που αγαπούν τη σκιά είναι εγγενή στη ζώνη 6 της Ασίας. Ανθίζουν νωρίς την άνοιξη. Παύση το καλοκαίρι και να αναπτυχθούν ξανά την επόμενη άνοιξη. Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε είναι κάτω από το δέντρο.

Το όνομα προέρχεται από τα ροζ, κόκκινα ή λευκά λουλούδια σε σχήμα καρδιάς που κρέμονται από τα κλαδιά σε σειρές. Το φυτό που αιμορραγεί θα έχει ύψος τρεις ίντσες και πλάτος τρεις ίντσες όταν μεγαλώσει πλήρως. Μπορεί να χρειαστούν έως και 60 ημέρες για να φτάσετε σε αυτό το στάδιο.

Απαιτούν λίγη συντήρηση και ευδοκιμούν σε μερική έως πλήρη σκιά με υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ανθίζουν για εβδομάδες. Αν δεν τους σκοτώσεις αφού κλείσουν. Θα ξανασηκωθούν. Η αιμορραγία της καρδιάς είναι τοξική για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα, ιδιαίτερα τους σκύλους.

Blue Angel Hosta

Βλέπε Boldiana
Αυτά τα δέντρα έχουν μεγάλα, όμορφα φύλλα σε σχήμα καρδιάς και αναπτύσσονται καλύτερα σε μερική έως πλήρη σκιά.
Επιστημονικό όνομα: Βλέπε Boldiana
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Ασία
 • Μέγεθος δέντρου: 2 έως 5 πόδια.
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • Ζώνες USDA: 3 έως 8

Μπορεί να γνωρίζετε τον Μπλε Άγγελο Hosta ως κρίνο της μπανάνας. Το ασημογαλαζοπράσινο φυτό μεγαλώνει 30-36 ίντσες σε ύψος και 36 ίντσες μήκος. Οι ράχες σε σχήμα καρδιάς είναι πιο ανθεκτικές στους γυμνοσάλιαγκες από τους λείους οικοδεσπότες.

Οι Blue Angels αναπτύσσονται καλύτερα από μερική έως πλήρη σκιά. Αλλά μπορεί να αντέξει το πρωινό φως του ήλιου. Αυτά τα φυτά εδαφοκάλυψης θα τα βρείτε σε πλήρη άνθηση στα μέσα του καλοκαιριού. Ψηλοί κώνοι από λευκά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας 1,5 ιντσών κρυφοκοιτάγονται μέσα από το φύλλωμα.

Προτιμούν το υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και φυτεύονται ως κάλυμμα κάτω από δέντρα ή ως περιθώριο φυλλώματος. Ανήκουν στην οικογένεια Lily. Τα κολίβρια τα αγαπούν για το νέκταρ στους σωλήνες των λουλουδιών τους.

κολομπίνα

Aquilegia spp
Αυτά τα φυτά ανέχονται ελάχιστα τη θερμότητα και έχουν μια περίοδο αδράνειας.
Επιστημονικό όνομα: Aquilegia spp
 • Τύπος φυτού: Πολυετές (Ζώνες 3-8), Ετήσιο
 • Γεωγραφική προέλευση:
 • Μέγεθος δέντρου: 12 έως 18 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά.
 • Ζώνες USDA: 3 έως 8

Αυτά τα όμορφα πολυετή λουλούδια αναπτύσσονται καλύτερα σε δροσερές, μερικώς σκιασμένες περιοχές το απόγευμα. Δεν τους αρέσει η ζέστη και αδρανούν στα τέλη Ιουλίου. Εάν δεν αφαιρέσετε τα κεφάλια των λουλουδιών όταν πεθάνουν. Ξαναφυτεύει κάθε χρόνο και ανθίζει την άνοιξη. Σε σχήμα καπέλου κινουμένων σχεδίων με φύλλα και λουλούδια που μοιάζουν με τριφύλλι, διατίθεται σε λευκό, κίτρινο, ροζ, κόκκινο ή μοβ.

Τα λουλούδια κρέμονται από την άκρη ενός λεπτού μίσχου που προεξέχει από το δέντρο. Μερικά δέντρα μπορούν να φτάσουν τα 18-24 ίντσες σε ύψος, ενώ άλλα είναι σε ύψος. Κατάλληλο για βραχόκηπους ή φράκτες.

Οι κολομπίνες αναπτύσσονται καλύτερα σε μέτρια υγρό έδαφος που χρειάζεται επαναλαμβανόμενο πότισμα όταν στεγνώσει. Είναι βραχύβια, μόλις 3-4 ετών και είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο.

κοραλλιογενείς χάντρες

heechul
Θα δείτε συχνά αυτά τα φυτά σε σκιερές δασώδεις περιοχές και είναι γνωστό ότι προσελκύουν ένα ευρύ φάσμα επικονιαστών.
Επιστημονικό όνομα: heechul
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Βόρεια Αμερική
 • Μέγεθος δέντρου: 16 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Εργοστασιακή Ζώνη: 4-9

Το κοραλλιογενές κουδούνι ή στυπτηρία αναπτύσσεται σε σκιασμένες δασώδεις περιοχές με αμυδρό ηλιακό φως. Το απαλό, συμπαγές φύλλωμα αυτού του χρώματος των δοντιών έξι ζωνών κυμαίνεται από πράσινο, κόκκινο, καφέ, κίτρινο, λευκό, ροζ ή κόκκινο στα μέσα του καλοκαιριού. Κρεμασμένες από το φυτό, οι λεπτές πράσινες αιχμές κρατούν πολύχρωμα λουλούδια που μοιάζουν με καμπάνες. Τα πολυετή άνθη τους συνήθως βγαίνουν σε λεβάντα ή λευκά.

Εάν φυτέψετε στα τέλη του φθινοπώρου με αρχές της άνοιξης Μπορείτε να το απολαύσετε καλά το καλοκαίρι. Αυτοί οι ντόπιοι της Βόρειας Αμερικής αναπτύσσονται ως μεμονωμένα φυτά ή σε συστάδες σε δοχεία. και φαίνεται υπέροχο σε παρτέρια με άλλα πολυετή φυτά που αγαπούν τη σκιά. Οι πεταλούδες και τα κολίβρια αγαπούν αυτά τα φυτά επειδή είναι πλούσια σε νέκταρ.

Αυτά τα μοναδικά αειθαλή φυτά μεγαλώνουν 12-18 ίντσες ψηλά και φαρδιά και μπορούν να συμπληρώσουν κάθε κήπο ή σκιερό σημείο. Εκτός από το πότισμα, απαιτούν λίγη συντήρηση και παραμένουν όμορφα όλο το χρόνο.

Κορυδάλης

Corydalis Yanhusuo
Αυτά τα λουλούδια δεν προσθέτουν μόνο ομορφιά στον κήπο. Είναι όμως γνωστό και για την φαρμακευτική του χρήση.
Επιστημονικό όνομα: Corydalis Yanhusuo
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Ασία
 • Μέγεθος δέντρου: 12 – 18 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Σκιά ή μερικός ήλιος.
 • Εργοστασιακή ζώνη: 5 – 7

Στο παρελθόν, αυτό το φαρμακευτικό φυτό χρησιμοποιήθηκε στην κινεζική ιατρική. Είναι συγγενικό του φυτού που αιμορραγεί και διαρκεί από την άνοιξη μέχρι τον πρώτο παγετό. στη Βόρεια Αμερική Θα βρείτε κυρίως μπλε και κίτρινες κορυδαλίδες. Αυτά τα πολύχρωμα φυτά εδαφοκάλυψης είναι τέλεια ως περιγράμματα κήπου ή ως καλύμματα εδάφους κάτω από φυτά. και μπορεί να κατασκευαστεί σε στρώματα σε παρτέρια ή πεζόδρομους

Το Corydalis μπορεί να φτάσει έως και 15 ίντσες σε ύψος με συστάδες λουλουδιών στην κορυφή λεπτών μίσχων. Προτιμούν υγρό, αλκαλικό έδαφος και μερική σκιά. Αλλά μπορεί να ευδοκιμήσει στον ήλιο εάν ποτίζετε τακτικά.

Χώρα και Δυτική Αστίλβη

Astilbe Hybrid
Αυτά τα φυτά αποδίδουν καλύτερα σε μερική έως πλήρη σκιά και είναι τέλεια σε παρτέρια ή φυτά σε δοχεία.
Επιστημονικό όνομα: Astilbe Hybrid
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Βόρεια Αμερική
 • Μέγεθος δέντρου: 9 έως 12 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • Ζώνες USDA: 4 έως 8

Το Country & Western Astilbe έχει πράσινα φύλλα που μοιάζουν με φτέρη και συστάδες από ξεφτισμένα ανοιχτό ροζ άνθη σε μακριούς μίσχους που ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτά είναι πολυετή φυτά πλήρους σκιάς που μπορούν να αυξηθούν σε ύψος 18-20 ίντσες και πλάτος 20-22 ίντσες.

Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία και παρτέρια ή να τα χρησιμοποιήσετε ως φυτά μπορντούρας στη σκιά. Φαίνονται υπέροχα δίπλα σε ρυάκια ή λιμνούλες. Φυτέψτε σε ομάδες για να κάνετε τον κήπο σας να ξεχωρίζει. Ένα μπόνους σε αυτές τις ομορφιές είναι ότι προσελκύουν πεταλούδες και απωθούν τα ελάφια και τα κουνέλια.

Χρειάζονται υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να επιβιώσουν και χρειάζονται συχνό πότισμα. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί η ξηρότητα του εδάφους είναι η επικάλυψη της επιφάνειας των φυτών.

Εάν παρέχετε αρκετή υγρασία και σκιά. Θα διατηρήσουν τα όμορφα πράσινα φύλλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

έρπουσα μυρτιά

Winka Minor
Αυτά τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των ζιζανίων στον κήπο σας.

Επιστημονικό όνομα: Winka Minor

 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική Προέλευση: Ευρώπη
 • Μέγεθος δέντρου: 16 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • Φυτικές ζώνες: 4 έως 9

Αν έχετε δει ποτέ μυρτιά Θα ξέρετε πώς μοιάζει η έρπουσα μυρτιά. Τρεις έως έξι ίντσες ψηλό και 18 ίντσες πλάτος, μωβ άνθη και επίπεδα φύλλα αποτελούν εξαιρετικά φυτά κάλυψης για κάτω από δέντρα και χλοώδεις περιοχές. Καθώς εξαπλώνονται, αναστέλλουν την ανάπτυξη των ζιζανίων. Ανθίζει από Μάιο έως Ιούνιο.

Ιθαγενής στην Ευρώπη Η έρπουσα μυρτιά ήταν το λουλούδι του θανάτου στον Μεσαίωνα. Αυτά τα χωροκατακτητικά φυτά είναι ανθεκτικά και χαμηλής συντήρησης. Έχουν μερική σκιά και είναι πλήρως ανεκτικά στην ξηρασία. Θα χρειαστούν νερό όταν φυτευτούν για πρώτη φορά για να διατηρηθούν υγρά.

αρκεί το έδαφος να στραγγίζει καλά Δεν χρειάζεται να ποτίζετε τακτικά. Απωθούν τα έντομα και είναι τοξικά για τα κατοικίδια. Κρατήστε λοιπόν τον σκύλο σας μακριά από τα παρτέρια.

αγγλική μαργαρίτα

Διαρκής πόλεμος l
Αυτά τα λουλούδια αναπτύσσονται καλύτερα σε δροσερά κλίματα.
Επιστημονικό όνομα: Διαρκής πόλεμος l
 • Τύπος φυτού: Ποώδες πολυετές φυτό
 • Γεωγραφική Προέλευση: Ευρώπη
 • Μέγεθος φυτού: 3-6 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά.
 • Ζώνες USDA: 4 έως 8

Άλλα ονόματα για την αγγλική μαργαρίτα είναι η μαργαρίτα λιβάδι και η ευρωπαϊκή μαργαρίτα. Θα αναγνωρίσετε τις αγγλικές μαργαρίτες από τα κίτρινα κέντρα και τα πολύχρωμα, εύθραυστα πέταλά τους. Διπλώνουν τα πέταλα τη νύχτα και τα ανοίγουν ξανά μια ηλιόλουστη, ημισκιασμένη μέρα.

Οι μίσχοι έχουν ύψος τρεις έως έξι ίντσες Αυτά τα υπέροχα μικρά λουλούδια αναπτύσσονται καλύτερα σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, όπως το φθινόπωρο, ιδανικά για να γεμίζουν άδειους χώρους στον κήπο. Προτιμούν φτωχό ή άπαχο και υγρό έδαφος.

Οι φτέρες έχουν έναν διετές κύκλο ζωής, με το πρώτο έτος να παράγει φύλλα. Τότε θα ανθίσει την επόμενη χρονιά. Τα πάνε καλά σε παρτέρια με πανσέδες και τουλίπες.

φτέρη

Τραχειόφυτα
Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται αργά και δεν ανθίζουν.
Επιστημονικό όνομα: Τραχειόφυτα
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Εξαρτάται από την ποικιλία
 • Μέγεθος φυτού: Εξαρτάται από την ποικιλία.
 • Ηλιακό φως: Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά.
 • Ζώνες USDA: 4 έως 8 (ποικίλλει)

Οι διαφορετικοί τύποι φτέρων είναι ανθεκτικοί και αναπτύσσονται σχεδόν οπουδήποτε στη σκιά. Αυτό που κάνει τις φτέρες να διαφέρουν από άλλα φυτά είναι ότι δεν έχουν άνθη, έχουν ρίζες, μίσχους και φύλλα, αλλά αναπαράγονται με σπόρια.

Ανέχονται τις χαμηλές θερμοκρασίες και είναι ευαίσθητα στην υπερβολική λίπανση. Οι περισσότερες φτέρες αναπτύσσονται αργά. Κυμαίνονται από ένα έως τρία πόδια και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ωριμάσουν. Προτιμούν καλά στραγγιζόμενο, οργανικό έδαφος σε σκιερές, υγρές περιοχές στα δάση ή στα βόρεια των κτιρίων.

Οι φτέρες ζουν στο έδαφος και στους βράχους. Αναπτύσσεται σε πλαγιές λόφων, δάση και δίπλα σε λιμνούλες όπου είναι πολύ σκιερό.

λουλούδι αφρού

Tierella Cordefolia
Αυτά τα φυτά ευδοκιμούν σε δροσερό, υγρό έδαφος. και είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικά στα ελάφια και στα κουνέλια.
Επιστημονικό όνομα: Tierella Cordefolia
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Βόρεια Αμερική
 • Μέγεθος φυτού: 12-18 ίντσες
 • Έκθεση στον ήλιο: Πλήρης ήλιος έως σκιά.
 • Ζώνες USDA: 3 έως 8

Ιθαγενής στην ανατολική Βόρεια Αμερική Τα άνθη από φελιζόλ είναι ένα εξαιρετικό κάλυμμα εδάφους για παρτέρια και μπορντούρες. Όταν μεγαλώσει πλήρως, είναι περίπου ένα πόδι ψηλό και ένα έως δύο πόδια πλάτος.

Θα αναγνωρίσετε τα αφρώδη λουλούδια από τα πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς με τις μπορντό φλέβες και τα μικροσκοπικά, αιχμηρά λευκά άνθη σαν αστέρια που εμφανίζονται στο ανοιξιάτικο φύλλωμα.

Διαρκούν μόνο τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν χρειαστεί να κόψετε το κεφάλι. Το φύλλωμα γοητεύει τους πάντες όλο το χρόνο με τη μοναδική του εμφάνιση. Αυτά τα αγριολούλουδα προτιμούν υγρό, δροσερό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. και χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις ώρες σκιάς για να παραμείνει υγιής. Είναι ανθεκτικά στα ελάφια και στα κουνέλια.

Hosta

Hosta
Αυτά τα δέντρα μπορούν να φτάσουν περίπου τα 6 πόδια ψηλά και να είναι καλύτερα στη σκιά.
Επιστημονικό όνομα: Hosta
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Ασία
 • Μέγεθος δέντρου: 2 έως 5 πόδια.
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • Ζώνες USDA: 3 έως 8

Το Hosta είναι ένα πολύ δημοφιλές αδιαμφισβήτητο πολυετές που αναπτύσσεται στη σκιά. Το όμορφο φύλλωμα προσθέτει χρώμα και στυλ στον κήπο. Μπορούν να αναπτυχθούν από 6 ίντσες έως έξι πόδια και να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ωριμάσουν.

Υπάρχουν περισσότερα από 2500 είδη ξενιστών με διαφορετικά σχήματα και χρώματα φύλλων. Οι αποχρώσεις ποικίλλουν επίσης. Τους αρέσει πολύ η σκιά. Αλλά χρειάζεται ηλιακό φως για να αναπτυχθεί. Τα ανοιχτά χρώματα και τα ριγέ φύλλα απαιτούν περισσότερο ηλιακό φως από τα βαθύτερα χρώματα. Ταιριάζει καλά με άλλα φυτά και είναι εύκολο να αναπτυχθεί.

Στις αρχές της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου όταν η θερμοκρασία είναι ήπια. Θα βρείτε λευκά, λεβάντα ή ροζ λουλούδια σε μακριά κοτσάνια πάνω από το γυαλιστερό φύλλωμα. Είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα τους και απαιτούν μόνο μέτρια υγρό χώμα που στραγγίζει καλά.

Προσελκύουν ελάφια και σαλιγκάρια. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα αποτρέψετε από το να μπουν μέσα. Αν αγαπάτε τις πεταλούδες και τις μέλισσες Αυτά τα φυτά ονομάζονται και ξενιστές και είναι δηλητηριώδη για τα κατοικίδια ζώα και τα άλογα.

Τζακ Φροστ Μπρουνέρα

Αυτά τα δέντρα είναι πολύ χαμηλής συντήρησης και προτιμούν τον πρωινό ήλιο και τον απογευματινό ήλιο.
Επιστημονικό όνομα: Brunera Macrophylla
 • Τύπος φυτού: πολυετές ποώδες φυτό
 • Γεωγραφική προέλευση: Ανατολική Ευρώπη
 • Μέγεθος δέντρου: 18 έως 30 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Ζώνες USDA: 3 έως 8

Ο Jack Frost Prunera έχει ακριβώς αυτό που θέλετε να δείτε στον εξωραϊσμό σας. Αυτό το πολυετές που αγαπά τη σκιά διαθέτει σγουρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς με ασημένιες επικαλύψεις και πράσινες φλέβες και απαλά μπλε λουλούδια που ανθίζουν νωρίς την άνοιξη.

Ο Jack Frost μπορεί να φτάσει 12-18 ίντσες σε ύψος και 18-24 ίντσες πλάτος Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι τα φυτά Jack Frost Brunnera μοιάζουν με λουλούδια. Τα μικροσκοπικά λουλούδια, με κίτρινο κέντρο, διαρκούν τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Μετά σύρθηκαν αργά πάνω στον παχύ σωρό από πράσινα φύλλα.

Λειτουργούν καλά μεμονωμένα ή ομαδικά σε παρτέρια και τα πηγαίνουν καλά με άλλα φυτά. Είναι πιο ανθεκτικά στη θερμότητα από άλλα φυτά Brunera και προτιμούν τον πρωινό ήλιο. Τα Brunneras προτιμούν υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Ως επί το πλείστον, αυτά τα φυτά είναι χαμηλής συντήρησης. Αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε σάπια φύλλα για να διατηρήσετε το έδαφος υγρό. Θα χρειαστεί να ποτίσετε αυτά τα φυτά. Εάν το φυτό είναι πολύ ξηρό Μπορεί να εμφανιστούν καφέ κηλίδες στα φύλλα Pruneras, που απωθούν τα έντομα, τα ελάφια και τα κουνέλια.

Γιαπωνέζικο Spurge

Τερματικός σταθμός Pajichandra
Αυτά τα φυτά παράγουν αυτά τα λευκά άνθη στις αρχές της άνοιξης και προτιμούν τη σκιά.
Επιστημονικό όνομα: Τερματικός σταθμός Pajichandra
 • Τύπος φυτού: αειθαλές πολυετές
 • Γεωγραφική προέλευση: Ασία
 • Μέγεθος φυτού: 5-6 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Ζώνες USDA: 4 έως 8

Το Japanese Pachychandra είναι μια αειθαλής απόχρωση για τη ζώνη 6, κατάλληλη για το επίπεδο του εδάφους. Έχει σκούρα πράσινα γυαλιστερά φύλλα χωρίς ξυλώδεις μίσχους και βγάζει λευκά άνθη στις αρχές της άνοιξης. Μπορεί να φτάσει το ένα πόδι σε ύψος.

μετά την περίοδο της ανθοφορίας Τα φύλλα θα κιτρινίσουν αντί να πεθάνουν και οι ρίζες θα επιβιώσουν υπόγεια. όταν αρχίσει να μεγαλώνει Αυτό το ιαπωνικό πράσινο θα εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή και θα εισβάλει σε άλλα φυτά. Αν δεν του δώσεις χώρο

Το καλύτερο μέρος για την καλλιέργεια της παχύχανδρας είναι μερικώς σε σκιερά κρεβάτια με φτωχό έδαφος. Εάν έχετε ένα δύσκολο σημείο ανάπτυξης Τα πράσινα φυτά θα λειτουργήσουν επίσης. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το φυτό μπορεί να θεωρηθεί επεμβατικό σε πολλές πολιτείες. Ελέγξτε λοιπόν τους τοπικούς κανονισμούς σας.

Ιαπωνικός κρίνος φρύνος

Tricertis
Αυτά τα μοναδικά λουλούδια χρειάζονται υγρό χώμα. πλούσιο κομπόστ Και τη σωστή ποσότητα σκιάς για να αναπτυχθεί.
Επιστημονικό όνομα: Tricertis
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Ασία
 • Μέγεθος φυτού: 2-3 πόδια ύψος, 1-2 πόδια πλάτος.
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • Φυτικές ζώνες: 4 έως 8

Ένας άλλος ασιατικός ιθαγενής κρίνος φρύνος, ο ιαπωνικός φρύνος κρίνος εμφανίζεται κοντά σε βραχώδεις πλαγιές και ρυάκια. Κάνει ένα εξαιρετικό φυτό στα σύνορα για εξωραϊσμό. Τα άνθη χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν 6 λευκά πέταλα χρωματισμένα με λεβάντα και προσκολλώνται σε μαλακά κλαδιά που προεξέχουν από δύσκαμπτα φύλλα.

γιατί υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη Το σχήμα των λουλουδιών μπορεί να διαφέρει. Οι φρύνοι χρειάζονται υγρό χώμα. Θρεπτικό βιολογικό κομπόστ και σκιά Μια ημι-κανονική υγρή δίαιτα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς.

Τα λουλούδια ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Προσελκύει επικονιαστές όπως κολίβρια, μέλισσες και πεταλούδες.Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για καλλιέργεια σε δοχεία ή στον κήπο.

Λεντόν Ρόουζ

Hellephorus x Hybrid
Αυτά τα λουλούδια αναπτύσσονται στον αέρα και προτιμούν τη μερική έως πλήρη σκιά.
Επιστημονικό όνομα: Hellephorus x Hybrid
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική Προέλευση: Ευρώπη
 • Μέγεθος φυτού: 12-18 ίντσες ύψος και πλάτος
 • Ηλιακό φως: Μερική έως πλήρης σκιά
 • Φυτικές ζώνες: 4 έως 9

Το νηστίσιμο τριαντάφυλλο δεν είναι τριαντάφυλλο. Αλλά είναι ένα είδος πολυετούς. Ανθίζει τη Σαρακοστή, τέλος χειμώνα. τριαντάφυλλο σαν λουλούδι Λευκό-ροζ έως ροζ-μοβ μπουμπούκια και δερματώδη πράσινα φύλλα συνθέτουν αυτό το όμορφο φυτό. Αυτό το φιλικό προς τη σκιά πολυετές είναι το αγαπημένο στους σκιερούς κήπους παντού.

Τα λουλούδια 2-3 ιντσών μπορούν είτε να δείχνουν προς τα κάτω είτε προς τα πάνω. ανάλογα με το είδος του φυτού και κρεμάστε σε χοντρούς μίσχους περισσότερο από τα φύλλα Κάθε νηστίσιμο τριαντάφυλλο διαφέρει ως προς το σχέδιο και την υφή των λουλουδιών, λεία ή τραχιά. Τα χρώματα αυτών των δέντρων είναι πολύ φωτεινά την άνοιξη και ξεθωριάζουν το φθινόπωρο. Το οποίο είναι τέλειο για εσωτερικούς κήπους που χρειάζονται λίγο χρώμα.

Το νηστίσιμο τριαντάφυλλο φυτρώνει δύο ή τρία χρόνια πριν την ωρίμανσή του. Ξεκινήστε στις αρχές του φθινοπώρου ή στα τέλη της άνοιξης. Η ανθοφορία διαρκεί οκτώ έως 10 εβδομάδες. κάτω από τη σκιά μακριά από τον καλοκαιρινό άνεμο

Αυτό το πρωτότυπο πολυετές προτιμά το υγρό αργιλώδες έδαφος και τον ήλιο τον χειμώνα. σάπια φύλλα τριγύρω αρχές χειμώνα για να μην στεγνώσει το έδαφος Αν και φαίνεται κομψό και συμβολικό. Αλλά το φύλλο είναι τοξικό για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια και τα άλογα, και ανθεκτικό στα ελάφια.

λεοπάρ ψείρες

Ανατολικός Θορωνικός
Αυτά τα λουλούδια ανθίζουν δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και ξανά το φθινόπωρο.
Επιστημονικό όνομα: Ανατολικός Θορωνικός
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική Προέλευση: Ευρώπη
 • Μέγεθος δέντρου: Έως 2 πόδια ύψος.
 • Ηλιακό φως: Το τμήμα που εμποδίζει τον πλήρη ήλιο.
 • Φυτικές ζώνες: 3 έως 8

Αυτό το όμορφο φυτό είναι ένα από τα πρώτα πολυετή φυτά που ανθίζουν την άνοιξη. Αναπτύσσεται από κόνδυλο ή ρίζωμα. Τα κίτρινα λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα και τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς, κιτρινοπράσινα, προτιμούν το υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αυξάνονται από ένα έως τέσσερα πόδια και μπορούν να ζήσουν τρία έως πέντε χρόνια.

Αυτά τα ανθεκτικά στο κρύο φυτά ζουν στα περισσότερα μέρη της Γιούτα. Ανθίζει δύο φορές το χρόνο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Δεν ανέχονται το ξηρό έδαφος και απαιτούν συχνό πότισμα. Το καλοκαίρι κρύβονται υπόγεια. Ευδοκιμούν με τουλίπες, νάρκισσους και άλλα φυτά που αγαπούν τη σκιά.

πνεύμονες

πνευμονία
Αυτά τα λουλούδια είναι κατάλληλα για φύτευση κάτω από δέντρα που είναι πολύ σκιασμένα.
Επιστημονικό όνομα: πνευμονία
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Ευρώπη, Ασία
 • Μέγεθος δέντρου: 6-12 ύψος, 12-18 πλάτος
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Φυτικές ζώνες: 3 έως 8

Το όνομα αυτού του πολυετούς φυτού λέει την ιστορία του.Στο παρελθόν, το φυτό πνευμονόχορτο ήταν φάρμακο για παθήσεις των πνευμόνων. Τώρα ενθαρρύνει τους λάτρεις της φύσης λόγω της μοναδικής του εμφάνισης. Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν σκυλί στίγματα λόγω των λευκών κηλίδων στα πράσινα φύλλα.

για καλύτερα αποτελέσματα Πρέπει να φυτευτεί το φθινόπωρο. Ανθίζει νωρίς την άνοιξη και έχει συστάδες πολύχρωμων λουλουδιών στο ίδιο φυτό. Αυξάνεται σε 18 ίντσες ύψος και εξαπλώνεται γρήγορα.Το Lungwort προτιμά τη σκιά από τον μερικό ήλιο. συνήθως κάτω από το δέντρο

Χρειάζεται υγρό χώμα. Όχι όμως σε συνδυασμό με το δέντρο. Φυτέψτε τα λοιπόν εκεί που παραμένουν υγρά. Ένας καλά σκιασμένος φράχτης ή τοίχος είναι ένα καλό μέρος για να φυτέψετε ανθοφόρα φυτά. Αυτό το πολυετές προσελκύει επικονιαστές όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. και είναι τοξικό για ανθρώπους και κατοικίδια

ινδικό ροζ

Spigelia Marilandica
Τα λουλούδια σε αυτά τα δέντρα προσελκύουν πολλούς επικονιαστές.
Επιστημονικό όνομα: Spigelia Marilandica
 • Τύπος φυτού: πολυετές ποώδες φυτό
 • Γεωγραφική προέλευση: Νότια Αμερική
 • Μέγεθος φυτού: 12-18 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Φυτικές ζώνες: 5 έως 9

Το ινδικό ροζ είναι εγγενές στη νοτιοανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι το σπανιότερο από τα είδη. Είναι το μόνο πολυετές στους τροπικούς. Αυτό το πολυετές που αγαπά τη σκιά είναι θερμόφιλο και μεγαλώνει ένα έως δύο πόδια ψηλό.

από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου Θα δείτε σωληνοειδή κόκκινα λουλούδια να ανοίγουν με κίτρινα αστέρια που προσελκύουν κολίβρια και πεταλούδες. Τα φύλλα είναι σε σχήμα καρδιάς σκούρο πράσινο και έχουν όμορφα πολύχρωμα άνθη.

Αυτό το αγριολούλουδο προτιμά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος που είναι μέτρια υγρό. Μπορείτε να βρείτε αυτό το φυτό σε δάση και άλλες περιοχές όπως δέντρα που είναι πολύ σκιασμένα. Μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την ομορφιά για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ήλιος βασιλιάς Aralia

Αραλία Κορτάτα
Αυτά τα δέντρα μπορούν να φτάσουν τα 6 πόδια ψηλά και προτιμούν την άφθονη σκιά.
Επιστημονικό όνομα: Αραλία Κορτάτα
 • Τύπος φυτού: πολυετές ποώδες φυτό
 • Γεωγραφική προέλευση: Ασία
 • Μέγεθος δέντρου: Έως 6 πόδια ύψος.
 • Ηλιακό φως: Μερικό
 • Φυτικές ζώνες: 3 έως 9

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο Sun King Aralia παράγει φωτεινούς κίτρινους βλαστούς την άνοιξη και λευκά άνθη το καλοκαίρι. Τα φύλλα έχουν χρυσαφί χρώμα και διατηρούν το χρώμα τους αν είναι ελαφρώς σκιασμένα. Μεγαλώνουν έξι πόδια ψηλά και γρήγορα.

Αν θέλετε ένα πιο ψηλό φυτό, δοκιμάστε το Sun King Προτιμά τη μερική έως την πλήρη σκιά σε περιοχές που χρειάζονται μερικό ύψος. Προσελκύει τις μέλισσες, η οποία βοηθά στην επικονίαση και διώχνει τα ελάφια.Το Sun King Aralia απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου αναφύτευση ή σπορά. Τελικά παράγει μικρά σκούρα μούρα που είναι μη βρώσιμα.

Θα πρέπει να κλαδέψετε τον Μάιο για να ενημερώσετε τα κλαδιά. Μπορείτε να το φυτέψετε με άλλα πολυετή φυτά. για να προσθέσετε επιπλέον χρώμα Το πότισμα πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Αυτό το ποώδες πολυετές φυτό πεθαίνει το χειμώνα. Αλλά θα επιστρέψει την άνοιξη.

λουλούδι αέρα

Αυτά τα λουλούδια μεγαλώνουν γρήγορα και διατίθενται σε διάφορα χρώματα.
Επιστημονικό όνομα: ανεμώνη
 • Τύπος φυτού: Πολυετή
 • Γεωγραφική προέλευση: Κίνα
 • Μέγεθος δέντρου: 30 έως 36 ίντσες
 • Ηλιακό φως: Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά.
 • Φυτικές ζώνες: 5 έως 8

Υπάρχουν πολλοί τύποι ανεμογεννητριών. Ορισμένα είδη ανθίζουν την άνοιξη και άλλα το φθινόπωρο. Αυτά τα μοναδικά φυτά ξεκινούν υπόγεια με τη μορφή κονδύλων. Αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος με βλαστούς ύψους έξι ιντσών έως έξι ποδιών που κινούνται με τον άνεμο.

Αυτά τα ταχέως αναπτυσσόμενα πολυετή φυτά παράγουν λουλούδια που μοιάζουν με παπαρούνα που έχουν διάμετρο περίπου 2,5 ίντσες και διατίθενται σε διάφορα χρώματα, όπως ροζ, λευκό, κόκκινο και κίτρινο. ενώ ορισμένα είδη έχουν επικαλυπτόμενα άνθη στους μίσχους

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα πολυετή φυτά να ανθίζουν το φθινόπωρο. που κάνει τις ανεμογεννήτριες μοναδικές Τα εναέρια άνθη αναπτύσσονται καλύτερα σε πλούσιο, υγρό έδαφος. Είναι τοξικά εάν καταποθούν από ανθρώπους και κατοικίδια.

τελικές σκέψεις

Αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα. Πολυετή φυτά που αγαπούν τη σκιά για τους κήπους της Ζώνης 6Λάβετε υπόψη ότι πολλά πολυετή φυτά μπορούν να εκτεθούν σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τη θερμοκρασία και την εποχή του χρόνου. Υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείτε να προτείνετε στον δικό σας κήπο. Αλλά μερικά είναι υπεραρκετά και θα συμπληρώσουν ένα σκιερό σημείο στον κήπο σας ή θα δημιουργήσουν έναν ήσυχο σκιερό κήπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *