6 κοινά παράσιτα και σφάλματα της ορτανσίας που πρέπει να γνωρίζετε

6 κοινά παράσιτα και σφάλματα της ορτανσίας που πρέπει να γνωρίζετε

6 κοινά παράσιτα και σφάλματα της ορτανσίας που πρέπει να γνωρίζετε

Οι ορτανσίες δεν επηρεάζονται πολύ από ζωύφια και έντομα. Υπάρχουν όμως κάποια έντομα που δημιουργούν προβλήματα κατά καιρούς.

Μερικές φορές τα φύλλα της ορτανσίας σας μπορούν εύκολα να προσβληθούν από έντομα. Και μερικές φορές τα έντομα βλάπτουν τα λουλούδια.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποια παράσιτα ή έντομα αρέσει η ορτανσία σας. Και αυτό που μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτά μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε ένα ξέσπασμα ή να θεραπεύσετε μια συνεχιζόμενη ασθένεια.

Παρακάτω, θα μιλήσω για όλα τα παράσιτα που απειλούν τις ορτανσίες σας. και προσφέρει έναν τρόπο να απαλλαγείτε από αυτά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Κοινά παράσιτα ορτανσίας και θεραπεία

Παράσιτα, ζωύφια και ζωύφια μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους προβλήματα στις ορτανσίες σας. Εδώ είναι τα πιο κοινά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

ψείρα των φυτών

Οι αφίδες είναι μικρά, πράσινα ή μαύρα έντομα που τρέφονται με χυμό φυτών. τυλίξτε τα φύλλα να πιεις γάλα Αυτά τα έντομα με μαλακό σώμα τείνουν να επιτίθενται σε νέα ανάπτυξη επειδή διεισδύουν πιο εύκολα.

Τα μυρμήγκια στην ορτανσία σας μπορεί να υποδηλώνουν πρόβλημα αφίδων. Γιατί στα μυρμήγκια αρέσει να τρώνε το νέκταρ που αφήνουν οι αφίδες.

Αν δεν θέλετε να κάνετε κατάχρηση σαπουνιών και εντομοκτόνων σπρέι. Μπορείτε να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα ψεκάζοντας πρώτα τα φύλλα με νερό.

Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, μπορεί να θέλετε να ψεκάσετε τις ορτανσίες με ένα εντομοκτόνο σαπούνι ευρέως φάσματος ή κάτι που έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τις αφίδες.

– σκαθάρι

Σύντομα θα παρατηρήσετε αυτά τα ζωύφια με γυαλιστερό πράσινο και καφέ σώμα στα πέταλα ή τα φύλλα της ορτανσίας σας.

Ένα σμήνος από σκαθάρια μπορεί να καταστρέψει ένα ολόκληρο φυτό μέσα σε λίγες μέρες. Αν τα δείτε λοιπόν σε ορτανσίες Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα ξεφορτωθείτε πρώτα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε είναι να τα αφαιρέσετε με το χέρι. Τα φυτοφάρμακα είναι μια άλλη επιλογή.

– σαλιγκάρι

Τα σαλιγκάρια είναι ένα άλλο παράσιτο που θα αρχίσει να τρώει τα φύλλα της ορτανσίας σας. Αντικαθιστά το υλικό σε αποσύνθεση που δεν μπορούν να φάνε.

Σπασμένα άκρα ή τρύπες σε φύλλα ορτανσίας υποδηλώνουν πρόβλημα γυμνοσάλιαγκας. Τα σαλιγκάρια είναι νυκτόβια και μπορούν να παγιδεύσουν γυμνοσάλιαγκες.

Ψεκάστε με σαπουνόνερο για να μην πέσουν τα φύλλα του φυτού.

– Καβαλάρης

Τα ακάρεα της αράχνης συγκεντρώνονται στην κάτω πλευρά των φύλλων και περιστρέφουν προστατευτικούς μεταξωτούς ιστούς. Καθώς τα έντομα τρέφονται με το χυμό του φυτού, άνοιξαν τα φύλλα.

Ο ιστός είναι ένας τρόπος για να μάθετε εάν έχετε προσβολή από ακάρεα αράχνης. Ένας άλλος τρόπος είναι να δείτε κίτρινες ή λευκές κηλίδες στα φύλλα.

Τα ακάρεα αράχνης ευδοκιμούν σε ζεστά, ξηρά κλίματα. για την αντιμετώπιση των προσβολών από ακάρεα Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο φυσικά όσο και μη φυσικά φυτοφάρμακα, όπως το έλαιο neem και το πύρεθρο.

Οι πασχαλίτσες είναι οι φυσικοί θηρευτές των ακάρεων της αράχνης. Μπορείτε να εισάγετε πασχαλίτσες στον κήπο σας. και θα βοηθήσουν στην απώθηση των ακάρεων αράχνης

– λευκή μύγα

Ένα άλλο έντομο που τρέφεται με χυμό που καταστρέφει τις ορτανσίες είναι η λευκή μύγα. Αυτά είναι μικρά έντομα με λευκά φτερά μήκους 1/16 ίντσας που ζουν στο φύλλωμα.

Τα συμπτώματα της προσβολής από λευκές μύγες περιλαμβάνουν κιτρίνισμα των φύλλων, συσσώρευση νέκταρ. (Και τα μυρμήγκια είναι συνένοχοι) στις περισσότερες περιπτώσεις. Μπορεί να παρατηρηθεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη και θάνατος.

Όσον αφορά τα εντομοκτόνα, τα εντομοκτόνα imidacloprid είναι πιο αποτελεσματικά ενάντια στις λευκές μύγες, ωστόσο, μπορεί να είναι επιβλαβή για τους επικονιαστές και άλλα ωφέλιμα έντομα, επομένως μπορεί να θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε ως έσχατη λύση.

Οι φυσικές εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν το έλαιο neem ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι, νερό και οινόπνευμα εντριβής.

εντομοαπωθητικό

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από ιούς και σφάλματα:

– περίοδος φύτευσης

Εάν δεν σκοπεύετε να φυτέψετε ορτανσίες Μην φυτεύετε ορτανσίες πολύ κοντά μεταξύ τους.

Κρατήστε τους θάμνους ορτανσίας σε απόσταση 6-8 πόδια μεταξύ τους, ανάλογα με την ποικιλία.

Αυτό μειώνει τις πιθανότητες εξάπλωσης παρασίτων και άλλων ασθενειών από θάμνο σε θάμνο.

– Άρδευση

Ποτίστε την ορτανσία στη βάση του φυτού για να μην βραχούν τα φύλλα.

μπορεί να προκαλέσει μυκητιασική νόσο Το πότισμα το πρωί θα δώσει στα φύλλα αρκετό χρόνο να στεγνώσουν αν βραχούν.

Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα έντομα ευδοκιμούν όταν το κλίμα είναι ξηρό και ζεστό. Το επίστρωμα των φύλλων ορτανσίας μπορεί να βοηθήσει.

Φροντίστε όμως το ρεύμα να μην είναι πολύ δυνατό καθώς μπορεί εύκολα να βλάψει τα φύλλα.

– κλάδεμα

Αφαιρέστε τα άρρωστα φύλλα και άνθη. ειδικά για την αύξηση του αερισμού Αυτό θα μειώσει τις ασθένειες αλλά και θα βοηθήσει στην αποτροπή ορισμένων παρασίτων.

κατά το κλάδεμα Απολυμάνετε τις λεπίδες μεταξύ των τομών για να αποφύγετε τη διάδοση ασθενειών και αυγών εντόμων σε άλλα μέρη. του ίδιου θάμνου ή σε άλλους θάμνους

– προστατευτικός ψεκασμός

Ο ψεκασμός οργανικών εντομοκτόνων ή φυτοφαρμάκων, όπως το έλαιο neem ή τα έτοιμα προς χρήση σκευάσματα που διατίθενται στο εμπόριο, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων μικροβίων.

Ο περιοδικός ψεκασμός των ορτανσιών σας θα βοηθήσει στην αποτροπή των παρασίτων ή/και στη μείωση του αριθμού τους.

– Εξετάστε οπτικά τα φύλλα φοίνικα.

Η πρόληψη ξεκινά με τον έλεγχο της κατάστασης των ορτανσιών σας.

Ελέγξτε τα φύλλα με κάθε πότισμα και επίσης κοιτάξτε την κάτω πλευρά των φύλλων. Γιατί εκεί στήνουν πολλά έντομα.

Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα παράσιτα με το χέρι (π.χ. σαλιγκάρια, σκαθάρια) εάν υπάρχουν έντονα μολυσμένα φύλλα ή μίσχοι. Μπορούν να αφαιρεθούν για να αποφευχθεί η εξάπλωση.

Ο εντοπισμός του προβλήματος και η έγκαιρη αντιμετώπισή του μπορεί να μειώσει τις σοβαρές βλάβες και τις ανεξέλεγκτες λοιμώξεις.

– φυσικοί θηρευτές

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων παρασίτων είναι να εισάγετε ωφέλιμα έντομα στον κήπο σας. Θα φάνε αυτά τα παράσιτα χωρίς να καταστρέψουν τα φυτά σας. Οι πασχαλίτσες απωθούν πολλά έντομα, συμπεριλαμβανομένων των ακάρεων της αράχνης.

συνοψίζω

Αν και οι ορτανσίες είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητες για τα παράσιτα και τα έντομα, Αλλά μερικές φορές υποφέρει.

Μερικά έντομα επιτίθενται στα φύλλα. ενώ ορισμένα είδη τρώνε πέταλα λουλουδιών

Η καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών παρασίτων είναι η πρόληψη. Αλλά μην αποκλείετε επιλογές θεραπείας όταν πρόκειται για αυτό.

Επιλέξτε φυσικά, οργανικά εντομοαπωθητικά στο πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης ή θεραπείας. και χρησιμοποιήστε μόνο σκληρά χημικά ως έσχατη λύση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *