Calathea Ornata Care | Ένας πλήρης οδηγός για το φυτό Pink Pinstripe

Calathea Ornata

Calathea Ornata Care | Ένας πλήρης οδηγός για το φυτό Pink Pinstripe

Καλαθέα Ορνάτα

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια όταν αγοράζετε χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους μου.

Γνωστό και ως Calathea Ornata. ριγέ φυτό, Μπορεί να είναι λίγο ιδιότροπο στην παρατήρηση. αλλά όχι υγρό Δεν τρελαίνονται για δροσερά και φανταχτερά φιλτραρισμένα φώτα. Θυμηθείτε ότι αυτά είναι τροπικά φυτά. Διατηρήστε λοιπόν τη θερμοκρασία μεταξύ 65-75F° και αποφύγετε τους ανέμους που στεγνώνουν τα φύλλα.

με το όνομά του Αυτά τα όμορφα φυτά εμφανίζουν ροζ ραβδώσεις στο όμορφο σκούρο πράσινο φύλλωμα. Κάντε τα να προσθέσουν κομψότητα σε κάθε σπίτι. Αν και αυτά τα δέντρα φαίνονται εντυπωσιακά Μερικές φορές όμως είναι σχολαστικές και δύσκολες στη συντήρηση.

Ωστόσο, εκτός από τη μάλλον προκλητική ανάπτυξη Το ριγέ Galatia συμπληρώνει επίσης το εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου, όμορφο για θέαση, ασφαλές για τα κατοικίδια, καθαρίζει τον αέρα – νίκη νίκη νίκη.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθουμε για τη φροντίδα του Galathea. από τη θερμοκρασία μέχρι την αναπαραγωγή και όλα τα ενδιάμεσα

Εμφάνιση Calathea Ornata

Γνωστό και ως Calathea Ornata. Ριγέ ΓαλάτεςΠολυετή φυτά που ανήκουν στην οικογένεια Marantaceae, γνωστά και ως οικογένεια Maranta ή φυτά προσευχής.

Αυτά τα φυτά είναι εγγενή στη Νότια Αμερική και βρίσκονται επίσης σε περιοχές με τροπικά κλίματα όπως η Ταϊλάνδη.

Συμβουλές φροντίδας Calathea Ornata

Όταν φροντίζετε το Pinstripe Calathea ή οποιοδήποτε άλλο φυτό για αυτό το θέμα. Υπάρχουν μερικοί βασικοί τομείς που πρέπει να καλύψετε.

Αυτό περιλαμβάνει τη θερμοκρασία, το νερό, το φως, την υγρασία (φυσικά) και τις απαιτήσεις αναπαραγωγής. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε κοινά προβλήματα όπως παράσιτα, ασθένειες και πώς να τα διορθώσετε.

επαγγελματικές συμβουλές: Υπάρχουν τρεις αρχές για τα τροπικά φυτά: Κρατήστε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. ΟΧΙ κρυο και υψηλή υγρασία

Πώς να φροντίσετε την Calathea Ornata το χειμώνα;

το φθινόπωρο ή το χειμώνα Είναι σημαντικό να διατηρείται το έδαφος του φυτού υγρό. Θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό και να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών.

Τα φυτά Calathea χρειάζονται υγρασία, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν τα εσωτερικά κλίματα είναι ξηρά. Μπορεί να οφείλεται στη θερμάστρα ή στον κρύο αέρα.

υπό αυτές τις συνθήκες Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το φυτό σας είναι να αυξήσετε την υγρασία του αέρα.

Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ή τοποθετώντας φυτά σε μπάνια ή κουζίνες όπου η υγρασία είναι υψηλή.

Απαιτήσεις φωτός Calathea Ornata

Το φυτό Calathea Ornata είναι ένα τροπικό φυτό που απαντάται φυσικά σε δασικούς ορόφους σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. να μιμηθεί το φυσικό περιβάλλον Σε αυτά τα φυτά αρέσει ο πλήρης ήλιος όλη την ημέρα.

Το Pinstripe Calathea είναι το αγαπημένο μου. Το πολύ λίγο φως μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα νεαρά φύλλα του φυτού.

Πόσο φως χρειάζεται το Calathea Ornata σας;

Στη φύση, αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε τροπικά δάση και αναπτύσσονται σε σκιερές περιοχές. Το έντονο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού σας. Αν οι προεξέχουσες γραμμές του δέντρου αρχίσουν να ξεθωριάζουν Αυτό είναι ένα σημάδι ότι παίρνετε πάρα πολύ ηλιακό φως.

Όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για την όμορφη Galatea Ornana σας. θα λάβει έμμεσο φιλτραρισμένο φως

Χρειάζεται περισσότερο φως η Calathea ornata σας;

Τα ριγέ φυτά ευδοκιμούν σε μέτρια φωτεινό αλλά φιλτραρισμένο φως. επίσης Εάν τα φυτά λαμβάνουν πολύ ή πολύ λίγο ηλιακό φως Θα παρατηρήσετε συμπτώματα από το χρώμα των φύλλων.

Το όμορφο φύλλωμα του φυτού αρχίζει να ξεθωριάζει και η ανάπτυξή του επιβραδύνεται.Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι οι μίσχοι του γίνονται πόδια.

Απαιτήσεις θερμοκρασίας Calathea Ornata

Το Calathea Ornata εκτιμά τις θερμές θερμοκρασίες μεταξύ 65 – 75 ° F. Εάν το περιβάλλον πέσει κάτω από τους 60 ° F, το φυτό σας μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως μαρασμό ή κατσαρασμό των φύλλων.

όπως και με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα τροπικά φυτά είναι ευαίσθητα σε προβλήματα που προκύπτουν από το περιβάλλον και την τοποθεσία στην οποία εκτρέφονται Ψυχρά ρεύματα, κλιματισμός. θερμάστρα Ή μια ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα ριγέ φυτά σας.

Η Calathea Ornata κλαίει.

Λίπανση Calathea ornata

Τα ριγέ φυτά είναι σχετικά χαμηλής συντήρησης όσον αφορά τη λίπανση. Αλλά μπορεί να επωφεληθεί από ένα ισορροπημένο γενικής χρήσης λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου κάθε τέσσερις εβδομάδες για υποστήριξη της ανάπτυξης.

Η καλύτερη περίοδος για τη λίπανση του Calathea ornata είναι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. (Άνοιξη και Καλοκαίρι)

Θα πρέπει να επιλέγετε υγρή φυτική τροφή ή υδατοδιαλυτό αραιό κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Το χειμώνα, δεν χρειάζεται να ταΐζετε επιμελώς τα φυτά. Εάν το φυτό σας είναι αδρανές Το πολύ λίπασμα μπορεί να κάψει τα φυτά σας.

Επίσης, μην υποθέσετε ότι η υπερβολική λίπανση θα βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν. Η υπερβολική σίτιση μπορεί να προκαλέσει τα φυτά σας να ψηλώσουν, να συρρικνωθούν και να καούν.

Πότε να κλαδέψετε το Calathea Ornata σας

Μερικές φορές μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα φύλλα της πολύτιμης Calathea ornata σας μαραίνονται ή κιτρινίζουν. Αυτό είναι απολύτως φυσικό. και το φυτό σου λέει ότι πρέπει να κλαδευτεί.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τα κίτρινα φύλλα με κοφτερό ψαλίδι. Η αφαίρεση των νεκρών φυτών θα βοηθήσει το φυτό σας να επιτύχει συνολική ανάπτυξη και ύψος.

Πρέπει να ξεσκονιστούν τα φύλλα Calathea;

Περιστασιακά, το όμορφο ροζ ριγέ Calathea σας μπορεί να δημιουργήσει σκόνη στο όμορφο γυαλιστερό φύλλωμά του. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό πανί για να σκουπίσετε τη σκόνη από το φυτό σας.

Μπορείτε περιοδικά να δίνετε στο φυτό μια ελαφριά βροχή.Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ζεστό και στραγγίζετε προσεκτικά τα φύλλα.

Αφού πλυθούν τα φύλλα Πρέπει να στραγγίξετε το υπερβολικό νερό από την κατσαρόλα.Έχετε υπόψη ότι η Calathea σας δεν θέλει να κάθεται στο νερό.

Humidity Pinstripe Calathea

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Calathea ornata είναι εγγενές στα τροπικά δάση. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσονται καλύτερα σε συνθήκες υγρασίας 60% και άνω.

Εάν ο αέρας γύρω από τα φυτά σας είναι ξηρός Θα παρατηρήσετε ότι τα φύλλα είναι κατσαρά και εύθραυστα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα το χειμώνα όταν ανατινάζουμε τις θερμάστρες και στεγνώνουμε την υγρασία στον αέρα.

Αν ψάχνετε για το κατάλληλο μέρος για την όμορφη ριγέ Γαλάθεια. Ένα μπάνιο ή μια κουζίνα μπορεί να είναι μια κατάλληλη επιλογή λόγω των υψηλών επιπέδων υγρασίας.

Τα ψηφιακά υγρόμετρα εσωτερικού χώρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας σε ένα δωμάτιο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι σας με:

Να μου λείψει η Calathea μου;

ομίχλη ομίχλη και λίγη ομίχλη Εάν ζείτε σε περιοχή με χαμηλή υγρασία ή εάν ζείτε σε ξηρό κλίμα. Θα χρειαστεί να ομιχλίζετε το Calathea πιο συχνά.

Τα φυτά με ρίγες προτιμούν τα υγρά περιβάλλοντα και μπορούν να στεγνώσουν λόγω της ανεπαρκούς υγρασίας στον αέρα. Ένας καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα είναι να ψεκάζετε τα φυτά σας.

Η Calathea Ornata έχει πεσμένα φύλλα.

Η πτώση των φύλλων προκαλείται συχνά από υπερβολικό πότισμα του φυτού. Τα φύλλα μπορεί να κυρτώσουν και να αρχίσουν να κιτρινίζουν.Με το Calathea Pinstripes, θα πρέπει να διατηρείτε το έδαφος υγρό.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού σας πέφτουν, ακουμπήστε το χώμα.Αν νιώθετε ξηρό, πιείτε το και τα φύλλα σταδιακά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν. μπούκλα τις επόμενες ώρες

Φύλλα Calathea Ornata
Calathea ornata, ζώνες, barbs ή barbs ή pinstripe φυτό Calathea από κοντά.

Πόσο συχνά ποτίζετε Calathea ornata;

Τα φυτά Calathea Ornata αρέσουν στο νερό, αλλά δεν τους αρέσει να μουλιάζουν και δεν τους αρέσει να κάθονται σε στεγνό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα πρέπει να ποτίζετε το calathea σας κάθε ή δύο εβδομάδες ανάλογα με το περιβάλλον. Το χειμώνα, αυτά τα φυτά μπορούν να ποτίζονται κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Όταν ποτίζετε το Calathea ornata, φροντίστε να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό.

ξηρό vs πολύ υγρό Calathea ornata

Το Calathea Ornata μπορεί να προτιμά το υγρό έδαφος. Αλλά δεν σας αρέσει να αφήνονται σε βρεγμένο ή βρεγμένο έδαφος. Σε αυτά τα φυτά δεν αρέσει το ξηρό έδαφος. Ελέγξτε για κάποια σημάδια ότι ο βραστήρας σας μπορεί να ποτίζει πολύ ή πολύ λίγο.

Υπερενυδάτωση Calathea Διακοσμητική ετικέτα:

 • κίτρινη κάρτα
 • μαραμένα φύλλα
 • Οι μίσχοι είναι αδύναμοι ή σαπίζουν.

Συμπτώματα Calathea ornata υποβρύχια:

 • καφέ λείες άκρες φύλλων
 • κάτω κίτρινα φύλλα
 • κατσαρώνοντας φύλλα

Πότε να αντικαταστήσετε το Calathea Ornata σας

Η Calathea Ornata δεν χρειάζεται συχνή αναφύτευση. Μπορεί να χρειαστεί να επαναφυτεύετε το φυτό ρίγες σας κάθε δύο χρόνια (2-3 χρόνια).

Υπάρχουν επίσης σημάδια που πρέπει να προσέχετε όταν είναι ώρα να μεταφέρετε το φυτό σας σε μεγαλύτερη γλάστρα.

Δύο ενδεικτικά σημάδια της αναφύτευσης του Calathea ornata είναι όταν βλέπετε ρίζες να αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος ή να αναδύονται κάτω από τις οπές αποστράγγισης. Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβετε εάν το δέντρο σας έχει ρίζες

Πολλαπλασιάζοντας Calathea Ornata

Το Calathea ornata πολλαπλασιάζεται εύκολα με διαίρεση ρίζας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό όταν φυτεύετε τη λωρίδα σας Galathea. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να πολλαπλασιάσετε το Galathea σας.

Δοκίμασέ το Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την επιτυχή διάδοση Calathea ornata με διαίρεση.:

 1. Ετοιμάστε μια νέα γλάστρα με καλές οπές αποστράγγισης και υγρό υλικό γλάστρας. Το δοχείο πρέπει να είναι μερικά εκατοστά πιο φαρδύ από τη ρίζα του διαχωριστικού.
 2. Γεμίστε την κατσαρόλα περίπου κατά ⅓ γεμάτη με μείγμα γλάστρας (2/3 τύρφη και ⅓ περλίτης λειτουργούν καλά εδώ).
 3. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα του με την πλευρά του προς τα κάτω, ανακινώντας απαλά το υπερβολικό χώμα από τις ρίζες.
 4. εξάγετε τη ρίζα Λίγα στελέχη έχουν απομείνει σε κάθε τμήμα.
 5. Τοποθετήστε το χωρισμένο φυτό σε μια νέα γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα.
 6. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το νέο σας εξάρτημα είναι ζεστό και υγρό. Μπορεί να θέλετε να καλύψετε ενότητες. με μια διάφανη πλαστική σακούλα (Για να διατηρήσετε την υγρασία και τη θερμότητα μέχρι να δείτε νέα ανάπτυξη.)

Πώς να φροντίσετε την Calathea Ornata

Αν και το γένος pinstripe είναι αρκετά ανθεκτικό. όπως και με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Μερικές φορές όμως πέφτουν θύματα ασθενειών και παρασίτων.

Τα πιο κοινά παράσιτα εντόμων είναι τα ακάρεα της αράχνης, τα αλευροφόρα, τα λέπια, οι αφίδες και άλλα.Συνήθεις ασθένειες μπορεί να σχετίζονται με μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις.

Νόσος Calathea Pinstripe (βακτηριακή και μυκητιακή)

Οι κοινές ασθένειες και οι μυκητιασικές λοιμώξεις του pinstripe calathea περιλαμβάνουν:

 • κηλίδες από βρύα
 • Κηλίδα φύλλου Alternaria
 • Κηλίδα φύλλων Helminthosporium

Για τη θεραπεία της νόσου, πρέπει:

 • Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φύλλα και τα μέρη του φυτού.
 • Απομονώστε το φυτό σας σε καλά αεριζόμενο χώρο.
 • Ανάλογα με την ασθένεια χρησιμοποιούνται κατάλληλες χημικές ουσίες όπως μυκητοκτόνα.

σήψη ρίζας Calathea

Η σήψη των ριζών είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα φυτά που στέκονται για μεγάλες περιόδους σε πολύ υγρό ή βρεγμένο έδαφος.

Η σήψη των ριζών μπορεί να προκύψει από δύο πηγές: η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ νερό προκαλεί το θάνατο των ριζών λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Μια άλλη πιθανή αιτία είναι οι μύκητες του εδάφους. που μπορεί να είναι αδρανής Μπορείτε να συνεχίσετε να ποτίζετε τα φυτά μερικές φορές.

Τα συμπτώματα συχνά περιλαμβάνουν γρήγορο κιτρίνισμα της κάρτας. καχεκτική ανάπτυξη και μαύρες-καφέ σάπιες ρίζες όταν συμβαίνει αυτό Ολόκληρο το εργοστάσιο μπορεί να μοιάζει σαν να κατευθύνεται σε μια ολισθηρή πλαγιά μέχρι θανάτου.

Για να αντιμετωπίσετε τη σήψη των ριζών θα χρειαστείτε:

 • Αφαιρέστε απαλά το φυτό από τη βρωμιά και ξεπλύνετε καλά τις ρίζες κάτω από τρεχούμενο νερό.
 • προσπαθήστε να καθαρίσετε το χώμα γύρω ξεριζώστε όσο το δυνατόν περισσότερο
 • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας κοφτερό, αποστειρωμένο ψαλίδι, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη μολυσμένη ρίζα.
 • Αφαιρέστε το χώμα από το φυτό και ξεπλύνετε καλά τη γλάστρα με χλωρίνη.
 • Εάν είναι δυνατόν, εμποτίστε τις υπόλοιπες υγιείς ρίζες σε ένα διάλυμα μυκητοκτόνου για να προσπαθήσετε να σκοτώσετε τυχόν μύκητες.
 • Μετά τη θεραπεία της σήψης των ριζών Φυτέψτε ξανά σε φρέσκες γλάστρες αναμεμειγμένες με καλά στραγγιζόμενα δοχεία.

Εισβολή των παρασίτων του Pinstripe

Οι αλευρώδεις, οι αφίδες, τα κουνούπια, οι θρίπες και τα λέπια είναι δημοφιλή παράσιτα που ευνοούν τα ριγέ φυτά μας της Γαλατίας.

Αν και τα φυτά εξωτερικού χώρου είναι ευπαθή στα έντομα, Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έχουν ανοσία σε ευκαιριακά παράσιτα.

Εάν υποψιάζεστε ότι το φυτό σας μπορεί να έχει μολυνθεί από έντομα, Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πρόληψης ή εξάλειψής τους. Το έλαιο neem είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την απώθηση των εντόμων. Μπορείτε να ψεκάσετε οργανικά εντομοκτόνα.

Ρεκόρ: Η φροντίδα των φυτών βοηθά στην αποφυγή της εισβολής εντόμων και στην πρόληψη των παρασίτων.

Τα φύλλα Calathea ornata κιτρινίζουν

Τα κίτρινα φύλλα Calathea μπορεί να σημαίνουν πολλά πράγματα. Τα τροπικά φυτά μπορεί να αγχωθούν εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα. Τα φύλλα κιτρινίζουν και μπορεί να μην πάρουν την απαιτούμενη υγρασία από το φυτό.

Άλλες αιτίες των κίτρινων φύλλων περιλαμβάνουν::

 • περισσότερη έκθεση στο ηλιακό φως
 • Τα κάτω φύλλα πέφτουν φυσικά.
 • πολύ πότισμα
 • υποβρύχιος
 • τρώει πολύ ή πολύ λίγο

Καφέ Κηλίδα Calathea Ornata

Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα Calathea ornata μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακών περιβαλλοντικών συνθηκών. Αυτό περιλαμβάνει χαμηλή υγρασία, πολύ φως ή καμένα φύλλα ή κρύο αέρα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι καφέ κηλίδες μπορεί να προκληθούν από ασθένειες όπως η κηλίδα στα φύλλα φυκιών.Οι προσβολές από έντομα όπως τα ακάρεα της αράχνης, τα λέπια και οι αλευρώδεις μπορεί επίσης να είναι ένοχοι.

Αναβάτης Calathea Ornata

Τα ακάρεα της αράχνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παρασίτων που πρέπει να γνωρίζετε κατά την εκτροφή Calathea ornata.

Αυτά τα αραχνοειδή ρουφούν τη ζωή (χυμό) από τα φύλλα των φυτών σας. που τελικά θα σκοτώσει τα φυτά σας.

Αν δείτε σημάδια ζημιάς ή έντομα Ψεκάστε τα φύλλα απευθείας με λάστιχο ή βροχή. για την πρόληψη ή την εξάλειψη των εναπομεινάντων εντόμων Μπορείτε να καλύψετε τα φύλλα με:

Το Calathea Ornata είναι το καλύτερο προϊόν.

Καθώς εξερευνούμε τη φροντίδα του Pinstripe Calathea, δείτε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα για να διατηρήσετε τα φυτά σας όμορφα και χαρούμενα.

Καλύτερο λίπασμα Calathea: Εσωτερική Φυτική Τροφή Miracle-Gro

Καλύτερες γλάστρες για Calathea Ornata: κεραμικές γλάστρες για φυτά

Καλύτερα διακοσμητικά καλάθια Calathea: καλάθι φυτευτών θαλάσσιου χόρτου

Καλύτερος φωτισμός για την Calathea Ornata: Το EZORKAS μπορεί να ρυθμίσει τη φωτεινότητα σε 9 επίπεδα.

Καλύτερο έδαφος Calathea: Φυτά σε γλάστρες και τροπικό έδαφος

Τα καλύτερα υλικά μαγειρικής για το Calathea Ornata: Miracle-Crow μείγμα για εσωτερική φύτευση

Συχνές Ερωτήσεις για την Calathea Ornata

Τώρα που καλύψαμε τα βασικά της φροντίδας της Calathea Ornata σας, αν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις. Δείτε μερικές από αυτές τις συχνές ερωτήσεις.

Είναι το Calathea Ornata ασφαλές για γάτες;

Καλά νέα… τα φυτά calathea με ρίγες είναι ασφαλή για γάτες, σκύλους και ανθρώπους.Στην πραγματικότητα, όλα τα φυτά του γένους Calathea είναι μη τοξικά, επομένως είναι ασφαλή για τη βοσκή ή τη μάσηση των γατών μας.

Είναι το Calathea ornata ένα καλό φυτό σε γλάστρα για αρχάριους;

Η φροντίδα του Calathea Ornata μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά για αρχάριους ιδιοκτήτες φυτών. Αυτά τα δέντρα είναι επομένως μια καλή επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ιδιοκτήτες φυτών.

Ποια είναι η περίοδος λήθαργου της Calathea Ornata;

Το Calathea Ornata είναι αδρανές, ειδικά όταν οι χειμώνες γίνονται πιο κρύοι. Και παρόλο που είναι φυτά που αγαπούν την υγρασία. Αλλά μπορείτε να μειώσετε ελαφρώς το πότισμα όταν το φυτό είναι αδρανές. Φροντίστε όμως το χώμα τους να είναι υγρό.

Στην αδρανοποιημένη κατάσταση των φυτών, προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια. Ρίχνουν τα φύλλα τους και η ανάπτυξή τους επιβραδύνεται. Συνήθως διαρκεί μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Γιατί τα φύλλα Calathea ornata μου κουλουριάζονται;

Όταν ένα Calathea Ornata κυλήσει, μπορεί να είναι σημάδι ότι προσπαθεί να εξοικονομήσει νερό. Τα φύλλα αυτών των φυτών είναι κατσαρά σαν να λέμε “Διψάω.”

Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα ποτίσματος Calathea και τα επίπεδα υγρασίας στο περιβάλλον του φυτού σας. Μια άλλη εξήγηση είναι αν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης. Αντ’ αυτού, αλλάξτε σε αποσταγμένο ή γλυκό νερό.

Γιατί πέθανε η Γαλάτεια ορνάτα μου;

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Calathea Ornata σας πεθαίνει σιγά σιγά. Συνήθως επειδή το χώμα είναι στεγνό. Κάτω από το νερό, τα φύλλα πέφτουν, γίνονται καφέ ή κατσαρώνουν.

Άλλες κοινές αιτίες που μπορεί να κάνουν το ριγέ φυτό εσωτερικού χώρου σας να πεθάνει περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή υγρασία
 • πίεση θερμοκρασίας
 • πολύ πότισμα
 • έντομο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιθεωρήσετε προσεκτικά το φυτό σας και να σκεφτείτε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα διατηρηθεί. Δείτε τους συνήθεις λόγους για τους οποίους τα φυτά σας πεθαίνουν.

Τα Calatheas ευδοκιμούν σε υγρό περιβάλλον. Έτσι μπορείτε να ψεκάσετε νερό και να φροντίσετε τα φύλλα να μην στεγνώσουν πολύ.

Φροντίστε να είναι σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και σε μέρος με άφθονο φως σε δωμάτιο με την επιθυμητή θερμοκρασία.

Το Calathea καθαρίζει τον αέρα;

Οι Γαλάτες δεν είναι μόνο όμορφα καλλωπιστικά φυτά αλλά και καθαριστές αέρα. Φιλτράρετε τις τοξίνες και συμβάλλετε στη δημιουργία ενός υγιούς εσωτερικού κλίματος – πόσο δροσερό είναι αυτό;

Το Calathea μου χρειάζεται το φως του ήλιου;

Τα φυτά Calathea δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. αλλά απαιτεί φιλτραρισμένο φως Γιατί ζουν σε καταπράσινες τροπικές περιοχές. Αυτά τα φυτά προστατεύονται φυσικά από το άμεσο ηλιακό φως και δεν ανέχονται το ηλιακό φως.

Το έντονο ηλιακό φως μπορεί να καεί ή να καψαλίσει τα φύλλα των όμορφων φυτών σας. Αυτά τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν καλά σε μερική σκιά ή σε φιλτραρισμένο φως.

Γιατί το Calathea μου δεν κλείνει το βράδυ;

Κάτι μαγικό συμβαίνει τη νύχτα στα φυτά Calathea Αυτά τα φυτά ονομάζονται και φυτά προσευχής γιατί καλύπτουν τα φύλλα τους σαν να προσεύχονται. Στην πραγματικότητα, όλα τα φυτά της οικογένειας Marantaceae διπλώνουν τα φύλλα τους τη νύχτα.

Εάν δεν μπορείτε να δείτε την Calathea σας να καλύπτει τα φύλλα της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας κοινός λόγος για αυτό είναι ότι τα φυτά παίρνουν πολύ φως.

Εάν μια τεχνητή πηγή φωτός λάμπει συνεχώς μέσα από τα φύλλα του φυτού σας Μπορεί να προκαλέσει διακοπή του ημερήσιου κύκλου του.

Psst… Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το γένος Calathea, ρίξτε μια ματιά στα αδέρφια του. Calathea orbifolia Καλαθέα Μουσάικα και Calathea warswc.

Είναι το Calathea ornata δηλητηριώδες;

καλα ΝΕΑ! Το Pink Calathea ornata δεν είναι τοξικό για γάτες ή σκύλους. και μάλιστα με τους ανθρώπους Ωστόσο, δεν είναι καλό να το φάτε… Δεν είναι πολύ νόστιμα..

Τα Calatheas είναι λουλούδια ή όχι;

Τα καλαθέα είναι δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά λόγω των όμορφων φύλλων και των όμορφων ροζ λωρίδων τους. Όσο για τα λουλούδια, η Calathea πάντα ανθίζει στην άγρια ​​φύση. Τα άνθη της πορτοκαλιάς έχουν σχήμα οβάλ και αναπτύσσονται σε σπείρα.

Αν και αυτά τα φυτά σπάνια ανθίζουν σε εσωτερικούς χώρους, ανθίζουν. Όμως τα σκούρα πράσινα φύλλα με ροζ ραβδώσεις είναι εξίσου όμορφα.

Σημειώσεις για την περιποίηση ριγέ Galatea

Η Calathea Ornata φημίζεται για τα εντυπωσιακά σχέδια των φύλλων της. Αυτό το καθιστά το τέλειο διακοσμητικό φυτό για κάθε σπίτι. Τοποθετείται σε βολική τοποθεσία και πληροίτε τις απαιτήσεις συντήρησης του φυτού – καλή υγρασία, φως, χώμα, νερό κ.λπ. – και είστε έτοιμοι.

Τα ριγέ φυτά εσωτερικού χώρου προσθέτουν μια τροπική αίσθηση σε κάθε δωμάτιο. Τώρα έχουμε συγκεντρώσει έναν πλήρη οδηγό για τη φροντίδα μερικών από τα αγαπημένα μας φυτά. Πείτε μας τι σας αρέσει περισσότερο στο Calathea ornata.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *